Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Akik átlag fizubol élnek,...

Akik átlag fizubol élnek, megtudják oldani?

Figyelt kérdés
Annyira felment mindennek az ára hogy egyszerűen nem tudunk egyről a kettőre haladni. Nálatok hogy működik ez, megoldjátok vagy apránként csináljátok?

2021. júl. 28. 10:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Apránként, fontossági sorrendben.

Most lesz cserélve a bejárati ajtó és tavasszal a tetőn lesz cserépcsere.

Szerencsére a lécezést nem kell cserélni.

Utána évben fürdő és konyhaburkolás.

Aztán időnkét bejátszik egy-egy festés, kerítésmázolás és egyéb karbantartás.

2021. júl. 28. 10:59
 2/9 anonim ***** válasza:
80%
Mi számít most nálad átlag fizetésnek? De úgy írod ezeket mintha már kész tény lenne, főleg a tetőcsere ami milliós tétel, tehát akkor ti valahogy csak kigazdálkodjátok.
2021. júl. 28. 11:28
 3/9 anonim ***** válasza:
80%
Bocs, benéztem, mert azt hittem, hogy az 1-es válasz is a kérdezőé. Viszont akkor meg ne értem a kérdést, hogy mit kellene megoldani?
2021. júl. 28. 11:29
 4/9 anonim ***** válasza:
94%

1-es vagyok

Az én nettóm 160ezer, a feleségemé 150ezer, ez 310ezer.

Minden hónapban félreteszünk 150ezret, 160-ból élünk, nem is rosszul.

Normális háztartást vezetünk 2 főre főzve, ez nálunk nagyjából 60ezerből jön ki, úgy, hogy nincs konyhakert meg baromfi.

A maradék 100-ból átlagolva 50ezer a rezsi (télen több, nyáron kevesebb lenne, de átalányokat fizetünk) és megmarad még 50ezer minden egyébre, autó, passziók, ruházkodás, vagy a fene tudja.

Úgy gondolom, hogy átlag ALATTI a kettőnk jövedelme, de pl. amiket felsoroltam (ajtó, tető) 2 év alatt összeraktuk úgy, hogy még csak nem is szűkölködtünk.

2021. júl. 28. 11:52
 5/9 A kérdező kommentje:

Akkor nagyon ügyesek vagytok ha ennyiből kitudjatok hozni.

Nálunk kifolyik a pénz, igaz van 3 gyerek mindig kell valamire a pénz. A mi össz bevételünk 680 ezer Ft ebbe bele számoltam mindent amit kapunk.

2021. júl. 28. 12:02
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Tény, hogy nálunk már nincsenek otthon a gyerekek, de még nem vagyunk nyugdíjasok. Találhatnánk sokkal jobb fizetéssel munkát, de már nem célunk hajtani magunkat, azt csináljuk, amit szeretünk és kényelmes.

Gyerekekkel sokkal nehezebb.

Mindig kinőnek valamit, kamaszként megesznek egy fél disznót(egészségükre!:), a beiskolázás, szakkörök, táborok, stb.

volt résünk benne.

Ha nálatok bebizonyosodott, hogy a pénz "kifolyik" akkor legalább egy 100-ast tegyél félre egy elkülönített számlára havonta és felejtkezz el róla! Akkor 1-2 év és egyesével meg tudod csinálni, ami a legfontosabb, vagy legjobban szúrja a szemed.

2021. júl. 28. 12:19
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos gazdálkodni tudni kell! Nekem ikreim 11 évesek vannak, és a párom munkanélküliként ment szülni, tehát kapott 54 ezret, plusz a családi pótlék 20 ezer, de akkor is el tudtunk gazdálkodni, hogy kerestem 240 ezer körül ,fizettem a svájci frankos elszállt lakáshitelt (70-ezer), kocsit tartottunk fel, és csinálgattam a házat is. Ikreknél meg azért voltak kötségek rendesen, egy csomag pelenka nem elég egy hétig, a rengeteg tápszer, patikában, 2 hét alatt otthagytam 30 ezert gyógyszerre. De mégis megvolt minden ami kellett.

Nem panasz, csak szerintem nálad kérdező olyan dolgokra is elmehet a pénz, ami nem feltétlenül szükséges, pl drága mobiltelefon, mert a gyereknek nem jó akármi.

2021. júl. 28. 12:38
 8/9 anonim ***** válasza:
70%
200 ezer még megélni sem elég. De úgy hallottam az átlag 400 ezer, de ez nem biztos, de abból már meg lehet élni.
2021. júl. 28. 15:22
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

5: Az előfizetéseket nézd át! Újabb és egyre olcsóbb biztosítások és szolgáltatási csomagok vannak.

Mi most 14 000 Ft-os médiacsomagról válthatnánk 4000 Ft-osra, minden benne van, ami a mostaniban.

Mobilelőfizetések is lehetnek már okafogyottak megváltozott telefonálási szokások miatt.

Minden biztosítás sokkal olcsóbb, ha évente egyszerre KP befizeted.

Élelmiszerből mindig azt venni, ami olcsóbb. Ha bemegyek egy közértbe, 18-féle zöldségből biztos van 4-5-féle, ami éppen a szokásosnál jelentősen olcsóbb. Tejtermék, hús, dettó.

De tudni kell az árakat fejből és bizony alkalmanként vásárlás nélkül kijönni (vagy akciós újságokat figyelni).

Amit nem használsz, kikapcsolni!

Ami nem szükséges, nem megvenni!

2021. júl. 28. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!