Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Teraszra milyen tetőt rakjak?

Teraszra milyen tetőt rakjak?

Figyelt kérdés
Nyíregyházán lesz a terasz, itt nyáron folyamatosan éget a nap, jelenleg polikarbonát van a tetején, de 80+ fokos hőség van amikor becsukom a terasz ajtót. Szeretném ezt lecserélni rajta, de milyennel?
2021. júl. 10. 12:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ide a polikarbonátnál jobb nincsen. Lehet próbálkozni sötétített/UV szűrős polikarobnátra cseélni (esetleg utólag valami fóliát rárakni), de ennyi. Ahova a nap besüt, ott nyilván valamennyit melegíteni fog.
2021. júl. 10. 19:02
 12/19 A kérdező kommentje:
Nem tudtam, hogy le kell róla szedni. De nem is én raktam fel hanem a szaki (az egész teraszt ő csinálta).
2021. júl. 10. 21:17
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Milyen szaki Szűzanyám!

De téged sem értlek!

Hol és kinél láttál csomagolófóliával feltett polikarbonátot, b.szott nagy feliratokkal? És te ezt átvetted???

[link]

Lehet nálad azért van dögmeleg, mert az UV-s oldala is le van fedve, vagy a nagy "hozzáértésben" azt a felét tette a terasz felé, nem kifelé, de ilyen állapotban mindegy is!

Nem tudom mikor készült és mennyi a garancia, de ezt nagyon meg kellene reklamálnod!

2021. júl. 10. 21:46
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Szedesd le a polikarbonátról a szállítási fóliákat, nézd meg melyik az UV 1 vagy 2-es oldala (ha egyáltalán olyat kaptál), az ajtóra és az ablakokra szereltess fehér reluxát, amit csukva tartasz nyáron és megszűnik a gondod!
2021. júl. 10. 22:16
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak hogy rajta van a fólia, még az UV védő oldallal lefelé is. Tisztán látszik a fólián, "UV SIDE LATO PROTECT TO UV". Tehát nem elég, hogy a fóliát le kell szedni, de meg is kell fordítani az összes pk lemezt.
2021. júl. 11. 05:51
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Ja, meg ha már úgyis leszedik (mert le kell) nem ártana a szerkezetet kezelni, mert már most látszódik a felületi rozsda...
2021. júl. 11. 05:54
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Én esetleg egy kihuzható árnyékolót tennék belülre. A vasszerkezetre felfogatva. Aztan azt akkor huzod el amikor kedved tartja, és már nem fog betűzni a nap, plusz az ablakokra is tennék rolót.
2021. júl. 11. 08:27
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Keresd meg a kivitelezőt ÍRÁSBAN(!) fényképeket mellékelve és szólítsd fel őket a lemezek leszedésére, amiről a fóliát lehúzzák (jócskán rá lehet égve) az UV-s felülettel kifelé visszarakják. Már amennyiben még létezik a "cég".

Mellékelj fotókat a levélhez, remélem kaptál számlát!...mert ha nem, akkor bele se kezdj a hercehurcába!

Ha van számlád, akkor elutasítás esetén bírósághoz fordulhatsz!

Hogy te is hülye voltál ebben az esetben, az őket nem mentesíti, ha a megrendelő nem ért hozzá, attól még nekik ilyen - laikus által is egyértelmű - hibák tömkelegét nem szabad elkövetni!

A másik út, hogy nem vergődsz velük, hanem valakivel ezeket a javításokat elvégezteted, még mindig olcsóbban fogod megúszni, mint ahogy a kérdésedben írtad, hogy a teljes cserében gondolkodsz.

De fotókkal alátámasztva én írnék egy dörgedelmes Google értékelést a cégről!

Ha végre minden a helyén lesz, úgy és ahogy ennek funkcionálnia kell és az ablakokra-ajtóra tettél valamilyen árnyékolót, akkor megszűnik a problémád!

2021. júl. 11. 10:26
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Áruld már el Kérdező, ki volt ez a társulat? Ránéznék egy kicsit a Google-ban!
2021. júl. 11. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!