Mire jó az ha szemmagasságban van a sütő a konyhában?
Figyelt kérdés
Értem én hogy divatos, de kis konyhában pultfelületet vesz el, és nem is praktikus kiszedni belőle a tepsi kaját.
Az meg pláne nem értem, ha a mikró még ez fölé van beépítve. Aki így terveztette annak ez bejött? Nem borul például ki a leves, ha a fejem felett imbolyogva veszem ki a mikróból?
Nekem nagyon nem tűnik praktikusnak sehogysem. De véleményeket szeretnék gyűjteni, hátha csak én nem veszem észre az előnyeit.
Levest szinte sose mikrózok, csak sült/főt kaját. Nekünk a hűtő tetején van, kicsi konyhába.
2021. jún. 14. 17:43
2/24 anonim válasza:
Miért, nálad szemmagasságban vannak a pultok? Nem értem hogyan vesz fel pultfelületet. Pont azért jó magasra tenni, mert így nincs útban.
2021. jún. 14. 17:45
3/24 anonim válasza:
Egyébként a tepsis kaját sem teljesen értem. Mikroba nem szoktunk tepsit rakni.
2021. jún. 14. 17:46
4/24 anonim válasza:
Pont hogy hasznos a szemmagasság, nem kell hajolgatni. Tök mindegy h szekrény van #toronyba# építve, hűtő, v sütő. Nem vesz el pultfelületet...
2021. jún. 14. 18:06
5/24 anonim válasza:
Szerintem jo dolog hogy nem kell lehajolni ahhoz hogy berakjak/kivegyek valamit / belassak. Nem mindenki torpekre tervezi a konyhajat.
2021. jún. 14. 18:45
6/24 anonim válasza:
Nem kell hajolgatni. Én például jobban szeretek sütni, mint főzni, ezért ha lehetne normális méretű konyhám, derékmagasságban építeném be a sütőt, hogy gyakori használat mellett is kényelmes legyen. A mikró jelenleg a hűtő tetején van, csak székre állva lehet biztonságosan kivenni a cuccokat belőle, ezt nagyon rühellem.
2021. jún. 14. 18:53
7/24 anonim válasza:
A sütővel nincs gond, ha a nyakam magasságában van, mert pont rálátok a kajára. De fölötte a mikró nekem sem jön be, én is simán nyakon öntöm magam a folyékonnyal.
A pult példádat én sem értem.:(
2021. jún. 14. 18:57
8/24 A kérdező kommentje:
2# Szerintem nem érted.
Képzelj el pl. egy panelkonyhát. Kiveszed a sütőt alulról, és beteszed pultmagasságba, vagy affölé beépítve.
Eredmény: nincs munkalapfelületed, és még a könyököd is veri az egész beépített szekrényt amibe a sütő felkerült, mellette a hűtő, az is elég magas, tehát pultfelület nulla, mosogatni nem tudsz mert vered a szekrényt könyökkel, cserébe kaptál egy alsószekrényt, amibe a sütő is kerülhetett volna, de az semmire nem való.
2021. jún. 14. 19:09
9/24 anonim válasza:
A mikróm nincs beépítve, szóval ahhoz a részhez nem tudok hozzászóli. A sütőm viszont szemmagasságban van és imádom. Nem vesz el helyet, sőt. Praktikus, mert látom a kaját, nem kell hajolgatni és úgy kiegyensúlyoznia tepsit, hanem szép kényelmesen kiveszem. Láttam már sütő fölött a mikrót, na az fura volt nekem is.
2021. jún. 14. 19:35
10/24 anonim válasza:
Azért jó, mert ha szemmagasságban van, alatta lesz hely a konyhaszekrényben (lehetne a sütő alul, szekrény felül, az most mindegy) így a pultfelület helyett plusz polcokat/fiókokat kapsz. A hangsúly nem azon van hogy pont szemmagasságban, hanem hogy alatta maradjon mege egy elemnyi hely pluszba a konyhaszekrénynek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!