Járólap lerakása házilag hogyan lesz szép? Normál vagy nagyobb méretű járólapokat könnyebb lerakni?
Figyelt kérdés
Drága a szakember, saját magunk raknánk le, már csináltunk ilyet, de sajnos látszik, hogy házi barkácsmódszer. Legszembeötlőbb hibák: fugázás csúnya, széles csíkokban és mivel sötét fuga, nagyon dominánsan látszódik a fugázás. Másrészt a lapok nem teljesen pikk-pakk egy szinten vannak, vannak kisebb kiugrások, ahol pl. négy lap találkozik a négy csúcs nem teljesen egyforma szinten fekszik, de nagyjából megfelel. Kérdésem, hogy ha esetleg jó nagy méretű lapokkal raknánk, ott talán kevesebb a hibázási lehetőség? Könnyebb teljesen egyforma szintre rakni és talán a vastag fugázás sem olyan feltűnő? Talán a járólap és a fuga színe is számít, hogy jobb hatást lehessen elérni házilag? Vélemény?2021. máj. 25. 09:21
11/14 anonim válasza:
#10: nagyjából így van.
Én a loggián próbaburkoltam, kb 50e volt az össz szerszám.
Nem sikerült reménytelenül szarul, szóval utána még megcsináltam a lakásban a többi helyiséget, kb még 40 m2.
12/14 A kérdező kommentje:
Azért gondoltam nagyméretű járólapokra, mert a méreténél fogva kevesebb darabot kell lerakni, és így amennyivel kevesebb találkozás a csúcsoknál, annyival kevesebb bakilehetőség, ha esetleg nincs teljesen szintben mind a négy lap.
2021. máj. 25. 12:17
13/14 anonim válasza:
De nagyobb a súlyuk is!
Amúgy nem tudom, hogy hogyan lehet elrontani a magasságokat, ha fogazott spatulával húzod a ragasztót és a belinkelt műanyag ékeket ill. távtartókat használod?
14/14 anonim válasza:
Szia, én burkoló vagyok, ha te szeretnéd házilag le rakni, és ha nem szeretnéd hogy szint különbségek legyenek, (kiugrások) ajánlom a szintező fugát, az szinbe hozza a járólapokat, a fugázást mikor fugázod, rá 30 percre le kell törölni, a fuga közbe is elég rendesen, és nem lesz széles a fuga
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!