Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Padlófűtés mellé, érdemes-e...

Padlófűtés mellé, érdemes-e betenni radiátort?

Figyelt kérdés
2021. máj. 9. 07:31
 1/10 anonim ***** válasza:
78%
Nem. Pont az az egyik lényege a padlófűtésnek, hogy nincs látható fűtőtest.
2021. máj. 9. 07:46
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Fürdőbe egyet amin a törölközőt szárítod
2021. máj. 9. 07:48
 3/10 anonim ***** válasza:
72%
minek? a padló jobban tartja a meleget.
2021. máj. 9. 07:50
 4/10 anonim ***** válasza:
70%

Totál felesleges a radiátor. Viszont a padlófűtés eléggé lomha, sokáig fűt fel és még tovább sugározza a meleget. A hálószobákat ajánlott külön szabályzókörre kötni, mert az esti befűtés során túlmelegedhetnek. PID (öntanuló) termosztát is jó ha van.

Már csak azért is jobb a több termosztát, mert kevesebb háború lesz a fázós és izzadós családtagok között.

2021. máj. 9. 08:18
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk a nappaliban van. Mikor megvettük a házat, le akartam szereltetni, de a gázszerelő azt ajánlotta, tartsuk meg. Nem győzök elég hálás lenni neki, a legjobb ötlet volt. A radiátor pillanatok alatt bemelegíti a helyiséget, viszont a padlófűtés lassan fűt be, de hosszú ideig tartja a hőt. Most már le nem vetetném semmi pénzért.
2021. máj. 9. 15:11
 6/10 anonim ***** válasza:
49%
Felesleges. Ha jó a rendszer és rendesen szigetelt a ház, akkor úgyis úgy fogod használni, hogy folyamatosan temperálod a padlót, nem fog elszállni a fűtésszámla
2021. máj. 9. 18:03
 7/10 anonim ***** válasza:
70%
Egy radiátort felrakni a padlófűtés mellé nem akarat kérdése, hanem a hőigénytől függ! A hőigényt számolni kell!
2021. máj. 9. 19:42
 8/10 anonim ***** válasza:
73%

7 vagyok!

Nagyon fájt ez a 73%-os leértékelés... :)))

Én csak egy épületgépész mérnök vagyok, aki 2012 óta a szakmájából él.

2021. máj. 10. 09:14
 9/10 A kérdező kommentje:
7-es,bocsi félrenyomtam🤪
2021. máj. 10. 09:58
 10/10 anonim ***** válasza:

Ha nem szigeteltek a falak (50 cm vályog + hozzáépített tégla) akkor is elég a padlófűtés? Később lesz szigetelés, de ahogy most emelkednek az árak, fogalmam sincs, mikor...) Egyelőre a vízszigetelés a fontosabb. Egyáltalán van valami haszna a radiátornak, ha ugyanazzal a 37 fokos vízzel működtetik, ami a padló csöveiben kering? Vagy ez hülye kérdés?

Illetve, ha a teljes házban padlófűtés van, azt nyilván csak járólappal érdemes burkolni, nem lesz az nagyon hideg ha nem fűtjük? (Tudom, papucs :D )

2021. jún. 21. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!