Felújítanám a lakásomat. Érdemes beépíteni az erkélyt? (+padlófűtést és központit)
Nemrég vettem egy 1.5 szobás lakást.Szeretném felújítani, azt szeretném megkérdezni, hogy ezeket érdemes-e:
-Központi fűtés (gáz) konvektor helyett
-erkély: a, nagyobb szoba
b, kisebb szoba de kettő ablak, tehát két fal párhuzamosan(szerintem ennek nyáron lenne előnye meg annyira nem lenne kicsi a szoba tőle)
-párhuzamos fűtés rendszer megoldható-e?
padlófűtés + radiátor a falon szobánként
Úgy számolom, hogy kijönnék talán 2 milió forintból, persze anyuméknál lakva gyűjtenék még rá.
Mást egyelőre nem kell felújítani, fűrdőszoba nem vészes.
Gondolom a padlófűtésnél a hőérzet jobb, viszont nem szeretnék metlakit, csak sima betont + szőnyeg.
alattad van lakás, vagy csak pince? Panel, vagy tégla, hány emeletes, jó-e a mostani hőmérséklete a központi fűtésnek?
az erkély esetleg télikertnek? szépen körbeüvegezed, néhány zöld, az maga a bódootág...
várnék ezzel a padlófűtéssel..az egész lakást le lehet gyönyörű kerámiával burkolni, nem pont metlachival..az alá ügyesen elfér a padlófűtés csöve.(lefelé szigetelve)
Asztalossal gyártott fakeretbe lehetne duplaüveges ablakokat beépítni, ha lehet nem színre festeni, csak alapozni, és színtelennel, hogy látszódjon az erezet..az utcára néző falat mindenképpen cell anyaggal szigetelni, arra tapétázni..a párhuzamos fűtési rendszer miért is?
Akkor üvegezett terasznak nevezett valamiben nagyon kellemesen lehet ejtőzni, és virágokat is tarthatsz...
szerintem.
a mostani padlóra faváz közé cellanyagot tennék, és erre 7-8 mm-es dekorpadlót(szalagparkettát)az utasítás szerint.
nálam így van megoldva, a padlón akár aludni is lehet, mert nem hideg.
az oldalfalakat is le lehet szigetelni, akár a mennyezetet is..mi ezt tettük, felér csökkent a költség, és jobb lett a melegérzet.
szép lassan meg lehet csinálna akár sajátkezűleg is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!