Ha nincs baba, nincs eltartott gyerek, de van házasság és lelkesedés, milyen támogatást tudunk igénybe venni?
Lakáskassza jó volt, de az ugye meghalt. Ezen kívül mit tudna egy 40 év körüli pár igénybe venni, akinek se gyereke (nem lehet), se babája nincs? Köszi a tippeket.
Lakasvasarlas, felújítás a cél.
Anoním 10 -es.
Válaszolj kérlek.
Kell e annak fizetnie adót aki szül három gyereket és utána elmegy dolgozni?
Segítek: soha többet nem kell adót fizetnie
#11: Igen, ez így van. De te ezt is írtad:
"Tehát akkor csak dugni kell nem dolgozni?"
Ha valaki nem dolgozik, nem kap adókedvezményt, mert nincs miből. Nem tudom mit nem értesz ezen. Külön-külön (részben) igaz a két mondat amit írtál, de így együtt nem állja meg a helyét...
azt felejtik el a gyerektelenek, hogy az országnak akkor is menni kell tovább, ha ők már megmakkantak valami elfekvőben. a gyerekek a jövő, a szülő a jelen, a nagyszülő a múlt.
a gyerektelenek meg valami olyasmik, mint egy virágzó gyümölcsfa kiszáradt, terméketlen mellékága, haszontalan. zsákutca.
Haszontalan zsákutca, de azért az adónkból jól esik a családit felvenni, igaz? De akár úgy is mondhatnám, hogy a gyerekmentes alapozza meg azt a jövőt, amiben a gyereked élni fog.
A más gyereke a gyerekmentesnek nem a jövő, neki ilyen formában nincs jövő. És nem is kellene érdekelje, hogy a másik gyereke hogyan boldogul. Ehhez képest a normális gyerekmentesek nem utálják aki gyereket vállalt, sőt a támogatásokkal is egyetért a többség. Azonban aki kicsit is szélesebb spektrumon gondolkozik látja a dupla lehúzást az olyan szaporulatért, ami nem fogja előrevinni ezt az országot.
Na akkor üljünk vissza mégiscsak a ló hátára, és had kérdezzem meg a kérdezőt, meg a vele egyetértőket, hogy ha nem akar gyereket, aki az én nyugdíjamat majd kitermeli, akkor miért is kellene az én adómból benneteket támogatni? Az én adómat te miért akarod költeni? Én is megkeresem a magam fizetését és arra költöm amire akarom, te is megkeresed a magadét, és arra költöd amire akarod.
Ennyike.
#18: Nem támogatni kellene, hanem nem hátrányba hozni, lásd előző válaszaim (#15,17). De ha nagyon szőrszálhasogatni akarok, akkor mondhatnám, hogy mondjuk azért, mert én fizetem most a te anyád/apád/nagyanyád/nagyapád nyugdíját, te meg veszed fel a családit, meg az adókedvezményt. De ez már tényleg túlzás, ezt senki nem szokta számonkérni.
Egyébként újra megerősíteném, hogy a normális emberek nem támogatást várnának el, hanem a normális boldogulás lehetőségét a gyerekesekhez képest is.
A gyermektelen azt képtelenek elfogadni, megérteni, feldolgozni, hogy nem az ő tyúksz@ros életükre gondolnak a döntéshozók amikor ilyen rendelkezéseket hoznak. Tovább látnak egy emberöltőnél. Azért hozzák ezeket a családosokat segítő törvényeket, hogy gyarapodjon az ország és erősödjön. Ehhez meg gyerek kell, mert te már nem leszel sehol addigra.
Hosszútávban gondolkodnak, helyesen.
Ti így döntöttetek, nem is veszi számításba senki az érdekeiteket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!