Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Erkélyen hogy oldhatnám meg...

Erkélyen hogy oldhatnám meg ezt? Ezermesterek, mindenhez értők válaszát várom 😅

Figyelt kérdés

Először is bocsi ha bután fog hangozni, de nő vagyok, apa nelkul nőttem fel, semmi ilyesmire nem tanítottak! Nézzétek el

A lakásunk bazi nagy erkélyes (9nm) de felújításra szorul.már votl kint megnézni az illető, de mivrl üvrg része is van, a fém szerkezet teljesen ki kell cserélni mert teljesen rozsdás, eszi az idő, már nagyon nem biztonságos. Ezt csak ugy lehet megcsinalni ha makd kitöri az üveget ami amugy is meg van repedve szoval nem kar erte...

Nos ez egyszerre sok összeg, igy azonnal nem tudom megcsinaltatni, a nyar alatt megprobalom osszesporolni az arat.

A kerdesem az lenne, hogy mivel tudnam biztonsagissa tenni egy 1 eves szamara?

Még sosem engedtem ki úgy hogx mehessen is az erkélye , mert nagyon féltem, csak a karomban nézelődött kifelé. De már nagyon menne és jó lenne a nyáron oda egy kis baba medencét is tenni neki stb...

Van hely bőven rá.

Arra gonsoltam, macskahálót vagy tyúkhálót szerelek fel, de ez csak felülre lehetséges.

Alul nem tudom hogy mit tehetnék oda hogy amig nem tudom felujitani, mivel erősítsem meg? Gondoltam arra hogy műanyag hullamlemezt rögzítek a korláthoz, vagy ez hülyeség? Bár fogalmam sincs, hogyan tudnám megcsinálni. Senki nincs aki segítene.

2021. máj. 6. 13:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
De most a korlát megmarad ezek szerint? Jó volna egy fotó, mert így nehéz elképzelni... Lehet akár vékony, 6-os OSB-t méretre vágni és azt a korláthoz rögzíteni, de ha a korlát olyan, hogy jól megtart nádszövetet akkor talán az esztétikusabb az OSB-nél, még ha ideiglenes is a történet...
2021. máj. 6. 14:58
 2/12 anonim ***** válasza:
Villanypásztor! :-) Ok, tényleg jó lenne fotó.
2021. máj. 6. 15:28
 3/12 A kérdező kommentje:
A korlát kapaszkodó része felül megmarad. Az alsót scserélni kell. Csatolok kepet mindjárt
2021. máj. 6. 16:08
 4/12 A kérdező kommentje:
2021. máj. 6. 16:09
 5/12 A kérdező kommentje:

A lenyeg annyi lenne hogy a kiálló, széteső vasat ne tudja leszedegetni, ne szedje ki az üvegdarabokat, és az alján ne legyen rés.

Bármi ai ezt teljesen eltakarja, természetesen nem engedem hogy azt is piszkálja vagy neki dőljön de mégis egy fokkal jobb.

2021. máj. 6. 16:11
 6/12 anonim ***** válasza:

Tehát egyelőre akkor az a lényeg, hogy a gyerek nehogy megsértse a kezét... A legolcsóbb történet az, ha veszel nádszövetet, belülről ráteríted és vékony dróttal vagy vastagabb madzaggal esetleg műanyag gyorskötözővel (de az ronda!) rákötöd a korlátra, mindegyik függőleges vasnál, felül és alul megkötöd. Mivel ott az üveg, ezért a szél nem tudja kikezdeni, azaz nem fogja azt letépni, az alját leengeded koppanásig és a gyerek nem fér hozzá.

[link]

Mérd meg milyen magas, milyen hosszú, egy guriga 6 méter. Ez az, amit Te magad is megtudsz csinálni és olcsó megoldás. Mondjuk egy barátnak azért szólhatsz, hogy tartsa addig, amíg megkötöd. Egyéb iránt nem is ronda, kívülről lehet, de nem kívülről nézegeted.

[link]

Kicsit drágább a műanyag "nádszövet":

[link]

[link]

2021. máj. 6. 19:32
 7/12 anonim ***** válasza:

A szövet nem rossz, a nád elég gyenge, én ilyet választanék:

[link]

2021. máj. 6. 19:50
 8/12 anonim ***** válasza:
Nyilván tartósabb a fűzfa, viszont jóval drágább, de neki ideiglenesen kell. Nálam a kerítésen ez van évek óta, baja nincs, nem töredezett sehol sem, ellenben ronda, elszürkül egy idő után az tény (2 év után)... Ugyanakkor a kerti zuhanyt ezzel kerítettem körbe, azt lefújtam színtelen lazúrral. Az összes haver csak körbejárta, hogy valami nem stimmel ezzel... "mit csináltál, lefújtad?" majd kinevettek. Ez a nád több év után is úgy néz ki, mintha új lenne. De ilyenre nincs szükség, ha ez csak ideiglenes megoldás.
2021. máj. 6. 20:07
 9/12 A kérdező kommentje:
Juj köszönöm nagyon sokat segitettetek! ❤️
2021. máj. 6. 20:11
 10/12 puritan ***** válasza:
Ebben a régi drótosüvegben egy egy éves gyerek nem tud kárt tenni. Még segédeszközzel sem. Én inkább azt javasolnám, hogy alul azt a rést kellene valamivel lezárni. Képről nem tudom megítélni, hogy azon kiférhet-e. A nádszövet borítást egy pici gyerek mellé semmiképpen nem javasolnám, a kiálló részek felsérthetik a bőrét, szemét arcát. Inkább valami textillel kellene az üveget beburkolni, letakarni, nehogy az üveg megrepedt része megvághassa.
2021. máj. 7. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!