Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mivel támasztjátok ki az...

Ékezetes billetyűzet kérdése:

Mivel támasztjátok ki az ablakokat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ablakcsere előtt vagyunk, azonban már most azon gondolkodom, hogy az új ablakokat, hogyan lehetne a huzat okozta károktól megvédeni.

Ti mivel támasztjátok ki a (műanyag) ablakotokat?

Láttam az Obiban, praktikerben ilyen műanyag támaszokat, de irreálisan drágának gondolom.

[link]

Egy másik kérdés: rákeresnék angolul az ablak kitámasztó szóra, hogy van ez angolul? Fogalmam sincs, nem találtam meg Aliexpressen :(

2021. máj. 6. 10:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Vagyis amikor a szél kifújja a kezedből a papírzsebkendőt, te azt mondod, hogy "a légnyomás kikapta a kezemből". Értem én.
2021. máj. 6. 17:20
 12/20 anonim ***** válasza:
Kiforgatod a szavaimat.
2021. máj. 6. 17:28
 13/20 A kérdező kommentje:

Szerintem inkább a kérdésre válaszoljatok! :D

Felőlem a légnyomás, a huzat meg a kiscica is becsaphatja az ablakot, de mivel védekeztek ellene?? :D

2021. máj. 6. 19:29
 14/20 anonim ***** válasza:

"A huzat kiváltó oka pedig az, hogy kinyitod az ablakot és a kinti-benti légnyomás nem egyezik."

Ha kinyitod a szénsavval dúsított víz palackját, akkor egy másodperces szisszenést hallassz, és a légnyomás kiegyenlítődik.

Ha úgy lenne, ahogy te mondod, akkor egy szisszenésnyi idő alatt a légnyomás kiegyenlítődik, és nem lenne huzat. De a huzat folyamatos, és nem 1 másodpercig tart!

2021. máj. 6. 20:20
 15/20 anonim ***** válasza:
A huzat sem folyamatos, csak akkor, hogy ha fúj a szél. Szeles időt mi is váltja ki? A légmozgás. Azt pedig a légnyomás különbségek. Próbáld csak ki, hogy szélcsendes napon kitárod az ablakot. Érzel szelet (légmozgást)? Szerintem nem fogsz. Amint kiegyenlítődik a légnyomás, gyakorlatilag megszűnik a légmozgás vagy legalábbis olyan kicsi lesz, hogy nem érzed meg.
2021. máj. 6. 20:23
 16/20 anonim ***** válasza:
Lakberendezési boltokban, barkácsáruházakban kapható babzsám szerű ajtótamaszt teszünk a párkányra. Ezeket erre találták ki, kellően nehezek, és nem sértik fel a felületeket. Gyerekeknél plüssállat formájú.
2021. máj. 6. 20:57
 17/20 A kérdező kommentje:
#16. Linkelnél egy ilyenről képet? :)
2021. máj. 13. 20:49
 18/20 anonim ***** válasza:
2021. máj. 14. 14:25
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm :D
2021. máj. 14. 18:34
 20/20 anonim ***** válasza:
Szívesen, nem a luxus minimál terek gyöngyszeme, de nálunk a gyerekeknél jól mutat. :)
2021. máj. 14. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!