3 fázis kismegszakítózása jó lehet így is?
közvetlen az órából érkező kábelek
L1 c10 egy pólusú
L2 c10 egy pólusú
L3+N c10 két pólusú
túlzottan nagy használatba nem lesz/nem is volt. ez a garázsba menő 3 fázis. Az előző ház tulaj használta. nekem nincs rá szükségem, de a ház villamossága fel lett újítva és minden ki let kötve (garazs is). Most a régi kismegszakítokból így sikerült egyformakat berakni (c10) - előzőleg két c16os es egy c10 voltak rakva az elműs b16osak után aminek sok értelme nem volt amúgy sem.
szóval a kérdésem az, hogy maradhat e így h az L3 két pólusú a Nullaval es L1-L2 egy pólusúval? lehet e esetleg valami olyan esemény amikor emiatt a kismegszakítozás miatt veszélyes lehet?
Bal oldalon az ép nulla vezető, jobb oldalon a szakadt. Villanymotor talán nem, de elektronikus eszközök egyenirányítói garantáltan leégnek.
11# szemléletesen lerajzolta, mi a helyzet a nullavezető szakadásakor.
Jól látható, ha a nulla megszakad, akkor két fogyasztóra kerül a vonali feszültség. Viszont semmi nem garantálja azt, hogy ezek a fogyasztók azonos impedanciájúak. Ha például az egyik egy 1000 W-os fűtőtest, a másik egy 40 W-os lámpa, akkor az utóbbival baj lesz. A nulla megszakadása akkor sem jó, ha mind a három fázis terhelt, de nem azonos mértékben. Ilyenkor a táplálás és a fogyasztók csillagpontja között feszültség jelenik meg. Emiatt a jobban terhelt fázisokban a feszültség a névleges alá csökken a kevésbé terheltekben a névleges fölé növekszik.
„bekotottem a nullat direktbe”
Jól tetted.
"Jól látható, ha a nulla megszakad, akkor két fogyasztóra kerül a vonali feszültség."
Mitől lenne jól láthat? Mert csak a jobb oldali ábránál írta oda a fogyasztóknál, hogy Uv, miközben ugyanúgy odaírhatta volna a bal oldalinál is? Két vonali vezető között a vonali feszültség van. Azért hívják vonalnak.
"szemléletesen lerajzolta"
Szerintem nem rajzolta le szemléletesen. Egy csillagkapcsolást rajzolt, melynél az érvényes, amit a hosszú bekezdésed második felében írsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!