Elszívó ventillátor nem kapcsol be. a bekötés jó. L fázis, N nulla. az S bekötést kihagytam, nem kell vezérlés, direkt van kapcsolója, időzítő nincs. egy napig működött, majd felkapcsolás után 3-4 perccel leállt, azóta nem indul. mi lehet a gond?
sajnos nem ez a hiba, nyilván ezt ellenőriztem. szétszedtem, újrakötöttem, kimértem.
van fázis, minden a helyén.
a furcsaság, hogy a régi, amit lecseréltem pontosan így állt meg. bekapcsolt állapotban megállt, majd nem indult többet.
kábelek jók, kapcsoló jó. :)
vezérlést nem kötöttem be, mert külön fázis nincs.
tehát van egy nulla egy fázis (ezt egy kétállású kapcsolóval szakítom meg, illetve kapcsolom be) és egy föld.
ventilátoron van egy L LT N csatlakozási lehetőség.
bekötés: L fázis, L/T üres, N nulla.
így volt ez előző is. 16 évig nem volt probléma :)
lehet, hogy a fázist L helyett az L/T -be kössem. nem kap indító jelet? de akkor eddig miért ment így?
nyilván a két ventillátor nem ugyanaz a márka, típus. egyébként paramétereiben megegyeznek, igyekeztem hasonlót venni.
feltételezem ha az L/T csatlakozót használom, akkor használom az időzítőt, de erre semmi szükség. felkapcsolom megy, lekapcsolom nem megy. ennyi kell.
ok. tehát a fázis mehet az L aljzatba, onnan meg egy átkötás at L/T-be.
feltételezem az időzítő tökmindegy milyen állásba kerül, ha lekapcsolom, megáll, ha felkapcsolom addig megy a ventilátor, míg le nem kapcsoltam.
egyébként a kapcsoló jó, vezetékek jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!