Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Elszívó ventillátor nem...

HarryKlein kérdése:

Elszívó ventillátor nem kapcsol be. a bekötés jó. L fázis, N nulla. az S bekötést kihagytam, nem kell vezérlés, direkt van kapcsolója, időzítő nincs. egy napig működött, majd felkapcsolás után 3-4 perccel leállt, azóta nem indul. mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

2020. dec. 30. 08:30
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem jött ki a kábel?
2020. dec. 30. 08:54
 2/10 anonim ***** válasza:
Szétcsúszott valahol a bekötés.
2020. dec. 30. 09:21
 3/10 A kérdező kommentje:

sajnos nem ez a hiba, nyilván ezt ellenőriztem. szétszedtem, újrakötöttem, kimértem.

van fázis, minden a helyén.

a furcsaság, hogy a régi, amit lecseréltem pontosan így állt meg. bekapcsolt állapotban megállt, majd nem indult többet.

kábelek jók, kapcsoló jó. :)

2020. dec. 30. 10:37
 4/10 anonim ***** válasza:
A 0 kábel is lehet hibás, szakadt, kontakthibás
2020. dec. 30. 10:43
 5/10 A kérdező kommentje:

vezérlést nem kötöttem be, mert külön fázis nincs.

tehát van egy nulla egy fázis (ezt egy kétállású kapcsolóval szakítom meg, illetve kapcsolom be) és egy föld.

ventilátoron van egy L LT N csatlakozási lehetőség.

bekötés: L fázis, L/T üres, N nulla.

így volt ez előző is. 16 évig nem volt probléma :)

lehet, hogy a fázist L helyett az L/T -be kössem. nem kap indító jelet? de akkor eddig miért ment így?

nyilván a két ventillátor nem ugyanaz a márka, típus. egyébként paramétereiben megegyeznek, igyekeztem hasonlót venni.

feltételezem ha az L/T csatlakozót használom, akkor használom az időzítőt, de erre semmi szükség. felkapcsolom megy, lekapcsolom nem megy. ennyi kell.

2020. dec. 30. 10:49
 6/10 anonim ***** válasza:
Mérd ki a kétpolusú kapcsolót, ha a fázis felmegy a ventilátorig akkor az N kábel/kapcsoló körül keresgél, szerintem a kapcsoló xart be, kábel nem szokott
2020. dec. 30. 10:53
 7/10 anonim ***** válasza:
Az L és S hídald át, ez egy utánfutos ventilátor, kell neki kapcsolt fázis az S-re.
2020. dec. 30. 12:21
 8/10 anonim ***** válasza:
7. vagyok, ha LT van írva, akkor azt hidald át.
2020. dec. 30. 12:26
 9/10 A kérdező kommentje:

ok. tehát a fázis mehet az L aljzatba, onnan meg egy átkötás at L/T-be.

feltételezem az időzítő tökmindegy milyen állásba kerül, ha lekapcsolom, megáll, ha felkapcsolom addig megy a ventilátor, míg le nem kapcsoltam.

egyébként a kapcsoló jó, vezetékek jók.

2020. dec. 30. 17:09
 10/10 A kérdező kommentje:
és lám, működik. köszönöm, okosabb lettem :)
2020. dec. 30. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!