Nagyjából mennyi idővel számoljunk egy kis fürdőszoba felújításakor?
3-6 nap nettó a munka maga 2 embernek, de közben ugye kell várni (pl burkolás után). Illetve attól is függ, hogy egy generálkivitelező brigád csinálja, vagy külön burkoló, festő, villanyszerelő jön. Mert ha utóbbi, akkor nagyon nehéz lesz összehangolni, hónapokat is számolhatsz.
Nekünk ennél nagyobb fürdőszoba volt: villany+viz vezeték csere 1 nap (ezt ugyanaz csinálta), burkolás 2 nap, kád, mosdó, bojler beszerelése 1 nap. Szóval 4 nap összesen, a csempe még jóval ezelőtt le lett verve, az nincs benne. De nyilván ez nem 4 nap alatt lett kész, hanem jöttek vezetékelni, utána 2 hét mire jött a burkoló, megint jóval később a vizes összerakni, összesen egy hónap legalább volt.
No az én pontosan ekkor panel fürdőszobám + WC-mhez ugyanilyen teljeskörű felújításhoz április 12.-én kezdtek hozzá. (Hogy ne legyek igazságtalan a festő és burkoló ugyanaz a két ember, és ezzel párhuzamosan két kisszobát kifestettek)
Április 30.-án tudtam először megzuhanyozni úgy, hogy még nincs kész, de legalább már lehet használni.
Bár én gipszkarton falat is építtettem be a fürdőszobába és a wc-tartály is gipszkartonnal falsík alá került. Ez nyilván plusz idő. És a szakemberek ugye több helyen dolgoznak egyszerre, nem voltak itt mindig, amikor itt lehettek volna. Nem volt jól kiszámolva a csempe, ezért még rendelnem kellett +egy dobozzal, illetve holnap építik be az ajtókat és majd akkor fejezi be a csempézést. A WC tulságosan előre lett téve, ezt majd még visszajön a vizes és hátrébb teszi, mert kilóg a fejünk az ajtó síkjából (mert ajtó az még nincs).
A villanyszerelő is holnap jön, mert bár már egy hete jöhetne, de most ér rá.
Az asztalos pedig majd ha már tényleg minden kész lesz, akkor készít egy beépített szekrényt a wc-ben a strang elé, a befalazott tartály fölé.
Úgyhogy nekem hetekbe de inkább hónapban lehet mérni. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!