Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Vennék sötétbarna redőnyt de...

Vennék sötétbarna redőnyt de a beépítő cég olyan nyilatkozatot akar kitölteni velem hogy ne legyen garancia a redőny színére, mert az erős UV-t nem bírja ki?

Figyelt kérdés

Azaz indokuk hogy a sötét redőnyök nem bírják az UV-t, ami sokkal erősebb mint pár éve, kifakulnak hamar, ezért a kifakulásra nem adnak garanciát.

Átvernek vagy ez a normális?

2021. ápr. 23. 08:56
 1/10 anonim ***** válasza:
keress másik céget, nekem színtől függetlenül 7 évet adnak, használatbavételitől számítva
2021. ápr. 23. 09:09
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Déli fekvésű ablaknál még deformálódhat is a barna redőny, és elég ocsmányul kifakul. Persze ha leengeded folyamatosan a tűző nap miatt. Ezért látni nagyon keveset paneloknál.

Alu redőnnyel gondolom más a helyzet

2021. ápr. 23. 09:16
 3/10 anonim ***** válasza:
1-es vagyok, azt nem írtam, hogy alu redőnyeim lesznek, pedig ez fontos tényező.
2021. ápr. 23. 09:22
 4/10 A kérdező kommentje:
én is elfelejtettem írni hogy műanyag redőnyök lesznek
2021. ápr. 23. 09:32
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem fehér redőnyeim vannak, legtöbb alu, de van 2 műanyag is, mindre adtak garanciát.
2021. ápr. 23. 09:40
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Az UV fény kimondottan pusztítja a szerves anyagokat, szóval nem meglepő, inkább gyakorlatias a redőnyös hozzáállása. Semmiképpen nem ajánlom a festett/fóliázott redőnyöket, eloxált alumíniumot keress. Színes is létezik belőle, nem csak a tört fehér.
2021. ápr. 23. 09:40
 7/10 A kérdező kommentje:

"Nekem fehér redőnyeim vannak"

Ok, de ez most hogy jön ide?

2021. ápr. 23. 10:09
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem évek óta ugyanaz a redőnyösöm, ablakosom, de még eddig mindenre garanciát vállalt. Valóban nem kellett volna írnom, hogy fehérek a redőnyök, mert a másik lakásomban barnák, és azokra is kaptam garanciát. Mikor a fehéret írtam, a mostani házam redőnyeire gondoltam, elnézést. Arra írtam, hogy az én redőnyösömnél színtől és anyagtól függetlenül (mivel azt is írtam, hogy alu és műanyag is van) mindenre vállal garanciát.
2021. ápr. 23. 10:48
 9/10 anonim ***** válasza:

Valószinűleg gyenge minőségű a redőny, és cég ezt nagyon jól tudja, ezért nem akar garanciát vállalni rá. De ilyen nem létezik. 1-2 évet minimum vállalniuk kell.

El is árulták magukat, kifakulnak. Én inkább azon gondolodnék el, kell e nekem olyan barna redőny, amire a cég is azt mondja hogy 1 év múlva ronda lesz.

2021. ápr. 23. 15:38
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Na akkor itt egy redőnyös válasza. Barna műanyag (!) redőnyre senki sem fog garanciát vállalni. Sok esetben egy nyarat sem bírnak ki, megeszi a nap. Igen, ilyen a minősége, erről egyik redőnyös sem tehet, sőt még a gyártó sem, hiszen ez azért van, mert a gyártása során már nem lehet olyan adalékanyagot beletenni, mint régen, EU-s környezetvédelmi szabályozás miatt. (Én így tudom.)

Szóval attól, hogy nem vállal egy redőnyös a műanyag barna redőnyre garanciát, még nem rossz redőnyös.. Természetesen az aluminium barna vagy más színű, és a fehér alu vagy műanyag redőnyökre minden normális redőnyös vállal garanciát.

2021. ápr. 24. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!