Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Amerikai konyha vagy külön...

Shaggy95 kérdése:

Amerikai konyha vagy külön szoba, külön konyha? Ki szeretnénk adni ezt a lakást.

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kecskeméten vettünk édesapámmal egy lakást, ennek a felújításába szeretnénk belevágni. A lakás 40 m2, a konyha 8m2. Több szomszédnál láttuk, hogy amerikai konyhájuk volt, leginkább persze szükségmegoldásként, hogy 2 szobát "varázsoljanak" az egyből és legyen egy külön rész elvonulni. Ki szeretnénk adni a lakást, később ha odaköltöznék, és családom lenne, akkor nem az lenne, hogy egy szobában vagyunk 3-an, hanem lenne egy külön szoba. De ha ez arrébb lenne, akkor is a kiadás szempontjából kacsintgatunk e felé, hogy nagyobb érdeklődés lenne e miatt, hiszen mégiscsak 2 szoba. Ti mit gondoltok erről?

Köszi a válaszokat előre is.! :)

2021. ápr. 18. 21:58
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
90%
Én személy szerint az amerikai konyhára szavazok. Ugyanakkor 40 nm az nagyon max két főnek elég, annak is szűken.
2021. ápr. 19. 07:38
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Amerikai konyha, ha a kis szobában elfér a hálószoba és nem keskeny hozzá. Jó az, ha az egyik korábban kel, később fekszik, hogy van küön nappali. 40 nm tényleg egy fiatal párnak nagyon jó életkezdésre, gyerekkel viszont már mindenképp kevés.
2021. ápr. 19. 09:03
 13/21 anonim ***** válasza:
86%
Külön konyhára szavazok. Ahogy előttem is írták, nincs minden bútornak kajaszaga. Illetve nekem ugyan van egy nagy ebédlő is a konyha és a nappali közt, de a konyhán nincs ajtó, és még így is zavaró mikor filmet nézne az ember. TV-t meg nem lehet bömböltetni a szomszédok miatt.
2021. ápr. 19. 11:54
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! :)
2021. ápr. 19. 18:52
 15/21 anonim ***** válasza:
49%

"40m2 meg 1 embernek elég max"

Ez fura, mi ketten 32 nm-en élünk. Most ugyan csak ketten, de párom a tesójával itt nőtt fel ugyanebben a házban. Nem volt kicsi. :D

Amúgy amerikai konyha! Én legalábbis nem szeretem, ha egy külön szobába vagyok "eldugva" főzéshez. Nekünk egyben van a konyha-étkező-nappali, nagyon szeretjük.

2021. ápr. 20. 15:03
 16/21 anonim ***** válasza:
67%

Amerikai konyhas hazban nottem fel, szuleim meg ott laknak, nincs kaja szaga a butoroknak, se semminek, ezt nem ertem honnan veszitek.

Ti soha nem nyitjatok ki az ablakot? 🙈

Egyebkent 42 negyzetmeteres lakasban elunk a ferjemmel most, szinten amerikai konyha, szerintem abszolut tokeletes megoldas. Imadom, hogy nagy a ter, nem vagyok beszoritva egy pici konyhaba, ahol kb megfordulni se tudok.

En szeretem, de kinek mi :)

2021. jún. 15. 23:56
 17/21 anonim ***** válasza:

Nekem ilyen konyhám van. Az előnyei: nagyon jól néz ki, divatos, megnyitja a teret stb

Egy nagyon nagy hátránya van, az ha főzök akkor az összenyitott részben terjeng a kaja illat. Ez nekem nagyon nem tetszik. Nyáron nem gáz mert minden ablak nyitva, de télen nem tudok annyit szellőztetni, hogy pl egy rántott hús sütés után minden zsírszag pikk pakk kimenjen. Vagy egy vasárnapi fél délelőttös főzésnél. Az elszívó sem visz ki mindent. Az egybe nyitott nekem nappalimban nem maradhat a kanapén egy pulcsim vagy táskám sem mert étel szagú lesz.

Ennek fényében mérlegelj.

2021. jún. 16. 05:39
 18/21 anonim ***** válasza:
47%

16

Onnan veszem, hogy tapasztalom.

Kinyitom az ablakot, nyáron főleg nem gond. Te télen órákat nem lehet nyitva.

2021. jún. 16. 05:42
 19/21 anonim ***** válasza:
55%

Én télen is ki tudom nyitni, legalább bukóra. A főzés úgyse tart egy óránál tovább, annál többet is szoktam szellőztetni télen, akkor is ha aznap épp nem főzök.

Mondjuk mi nem szoktunk ilyen fritőzös bő olajban sütős kajákat csinálni, a padlizsán sütése szokott a legszagosabb lenni, az is hamar kiszellőzik.

2021. jún. 16. 14:25
 20/21 anonim ***** válasza:

19

Nálam is alap hogy bukón van főzés közben télen. De nekem ez kevés, mindig marad ételszag. Amúgy túl sokat meg nem szellőztetek főzésen kívűl mert nem az udvart fűtöm. Mondjuk reggel 10 percet és este 10 percet.

2021. jún. 16. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!