Amerikai konyha vagy külön szoba, külön konyha? Ki szeretnénk adni ezt a lakást.
Sziasztok! Kecskeméten vettünk édesapámmal egy lakást, ennek a felújításába szeretnénk belevágni. A lakás 40 m2, a konyha 8m2. Több szomszédnál láttuk, hogy amerikai konyhájuk volt, leginkább persze szükségmegoldásként, hogy 2 szobát "varázsoljanak" az egyből és legyen egy külön rész elvonulni. Ki szeretnénk adni a lakást, később ha odaköltöznék, és családom lenne, akkor nem az lenne, hogy egy szobában vagyunk 3-an, hanem lenne egy külön szoba. De ha ez arrébb lenne, akkor is a kiadás szempontjából kacsintgatunk e felé, hogy nagyobb érdeklődés lenne e miatt, hiszen mégiscsak 2 szoba. Ti mit gondoltok erről?
Köszi a válaszokat előre is.! :)
Nekünk külön van a konyha, de jobban szeretnénk amerikai típusú konyhát, viszont ez nálunk nem kivitelezhető.
Az amerikai típus egyre jobban terjed, az új házakat is szinte csak ezzel építik (részben azért is, mivel nincs kihasználva igazán a konyha, mivel sokan rendelnek házhoz).
Mi pont igy alakitottuk át a lakást, igy 1,5 szobásból lett 2 szoba+konyhás nappali.
Szerintem alakitsátok át, sokkal élhetőbbé válik egy ilyen kis lakás.
a baj az, hogy a lakás 40m2...az amerikai konyha is annyi alsó hangon..nekem 20m2 volt a konyhám, azt hittem hű de jó nagy, ezért amerikai konyhának neveztem..aztán kiderült, hogy mégsem az..fájt a felismerés.
Azt látom a panelekben, hogy a pici konyhák előbb-utóbb kikezdik a család idegeit..
Egy önálló konyha könnyebben bebútorozható, nem lesz kajaszag, nem lesz hűtő a nappaliban, nem zavarjátok egymást.
90nm-en nagyon jól működhet egy amerikai konyha, 40nm-en ha egy 20nm-es szobába bezsúfolsz egy nappalit, egy hálószobát, egy étkezőt és egy konyhát, akkor az...
Szóval ha funkcionálisan kihasználnád a tereket, akkor külön konyha. Ha csak ritkán használod a konyhát, és nem akarsz minden négyzetcentire bútort és gépeket berendezni, akkor amerikai konyha.
Látni kéne, hogy hogyan oldjátok meg. Szerintem nem lehetetlen jól megcsinálni, de ez max egy párnak lenne kényelmes. Mondjuk a másik irányból azt kell kitalálni, hogy mi lesz rendetlenebb, a konyha vagy a háló (mert kb. az a kérdés, hogy melyik helyiségbe raknátok be a nappalit)
Ha egyetemistáknak adjátok ki, akkor valószínűleg a konyhában nagyobb káosz lesz. Én egy felhajtható âgyat vennék, kb. annyiért, mint a felújítás és úgy alakítanàm ki a konyhát, hogyha valaki tovább alszik, akkor.addig a konyhában el lehessen lenni. Nagy asztalt raknék be székekkel és tárolószekrényekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!