Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Lelépett a kivitelező ,...

Lelépett a kivitelező , ilyenkor milyen jogaim vannak?

Figyelt kérdés

A kivitelező pár dolgot megcsinált, majd lelépett.. eltelt cirka egy év.. most követelőzik, hogy szerinte az előleg az addig elvégzett munkát nem fedezi és az itt hagyott szerszámait szeretné visszakapni.

Most komolyan, ezek mindent megengedhetnek maguknak? Itt hagytak az anyagokkal .. a félbehagyott építkezéssel.. elérni sem lehetett őket.

És még nekik áll feljebb..

Szerződés nincs..

Ilyen esetben mit lehet tenni?

2021. ápr. 8. 21:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Akkor is nagyon nehéz lenne, ha lenne szerződés, de így teljesen esélytelen bármilyen jogszerű megoldás. Max a szerszámokat nem adod vissza, de vérmérsékletüktől függően lehet te húznád a rövidebbet.
2021. ápr. 8. 21:25
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Elbukták a szerszámukat és a munkájukat, te pedig megtanultad mi a hátránya a fekete munkának.
2021. ápr. 8. 21:37
 3/11 anonim ***** válasza:
90%

Szerszamokat az uj mesterek elvittek. Nem tudod hol van.

Telszamod elerhetoseged lecsereled

2021. ápr. 9. 00:58
 4/11 A kérdező kommentje:

Nem arról van szó, hogy nem akarnám visszaadni a szerszámait. Azt gobdolom, hogy egyrészt nem vagyok köteles egy évig tárolni őket.. Másrészt szintén nem vagyok köteles egy építkezésen azt figyelgetni, hogy nehogy az ő itt hagyott szerszámait valaki elvigye.. Harmadrészt meg követelhet olyan dolgot is ami soha nem is volt itt..

Az elvégzett munkájával meg elégedett sem vagyok , ráadásul olyan árakat mond rá , hogy a bicska kinyílik a zsebemben. 😡

2021. ápr. 9. 03:57
 5/11 anonim ***** válasza:
86%
Be ne engedd őket a területre! Írásban kommunikáljatok ezentúl, szóban semmit.
2021. ápr. 9. 06:50
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell mondani neki, hogy így járt. Mond meg neki, hogy te pedig a számlát szeretnéd megkapni az eddig kifizetett összegről és akkor tárgyalhattok.
2021. ápr. 9. 07:14
 7/11 anonim ***** válasza:
75%
Máskor tessék szerződést kötni
2021. ápr. 9. 07:27
 8/11 anonim ***** válasza:

Érdekes történet.

Nem szoktak csak úgy elmenni és szerszámokat otthagyni.

Ha tudják hogy elmennek elviszik a szerszámaikat is.Összepakolnak és elmennek ha úgy gondolják hogy nem fognak visszajönni.

Ráadásul 1 év múlva szeretnék a szerszámokat már visszakapni.

Ez még Colombonak is sántítana.

Sajnálom de ez sántít.

2021. ápr. 16. 22:47
 9/11 A kérdező kommentje:

Imre, akármennyire sántít, ez történt.

Én azt hittem, hogy már nem fognak jelentkezni, de tévedtem:)

2021. ápr. 17. 10:33
 10/11 anonim ***** válasza:
70%
Túl kacifántos, én meghallgatnám a kivitelezőt is...
2021. ápr. 17. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!