Mindenképp kell kivitelezői szerződés a jövőre igényelhető lakásfelújítási támogatáshoz?
Csak számlákkal tudod igazolni.
Bemondásra nem fog menni.
Kell ám!
Nekem előszerződésem van az átadási időpont miatt, amit januárba véglegesítünk. Csak így lesz 5%.
Ha csak szerkezetkészre kértem volna akkor 27%az áfa, így maradt a fűtéskész verzió.
Csak kivitelezői szerződéssel lehetséges az 5%, mivel átminősítik a terméküket.
Egy generál kivitelezőnek a belső munkákon nagyon sok a haszna, emiatt nem szoktak lemondani róla. Jogszabályban viszont az 5% szerkezetkészre vonatkozik, és nincs konkretizálva. Azaz elvileg kivülről készre is kérhetném, de 4 ből 4 kivitelező így nem adta volna oda 5%-ra...
Miután kiszámolgattam mindent, olcsóbban jövök ki, ha nem csina lok semmit a házon... Vicces amúgy.
Úgy látom nem teljesen világos mire szeretnék választ kapni.
A linkelt a felújítási támogatásra mindenképp kell munkadíjról szóló számla is (meg szerződés a kivitelezővel) vagy megkapom a támogatást ha csak az építőanyagokról küldöm be a számlákat?
Gyaníthatóan így nem fogják elfogadni.
Ha nem igazolják a mesterek, hogy be is építették a vásárolt anyagot, akkor nincsen rá bizonyítékod, hogy be is lett építve.
Megjött a válasz:
Eszerint lehet csak anyaggszámlát benyújtani de ebben az esetben 1,5 millió lehet a visszatérített összeg.
Ez csak egy újságcikk, több hibával.
Nézzed meg inkább hivatalos helyen.
Pl. a közlönyben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!