Használt klímát újra cserélni olcsóbb, mint amikor nincs meg kiepítve a lakásban semmi?
Két klímám van, tökéletesek, csak 16 évesek és a külsejuk már elég ócska a felijitott lakáshoz képest.
Burkolatot állítólag nem lehet cserélni rajtuk, de csak amiatt meg nem akarok több százezret kiadni, mert sárgás színű a borítója... Nem lehet feheriteni, próbáltam már több mindennel. Egyszerűen a kor.
De ha mégis újakat szeretnék, az olcsóbb ilyenkor, ha már ki van építve amúgy, csak a készüléket kell cserélni?
Lehet fehéríteni műanyagot is, csak ahhoz le kell szedni a burkolatot. Az eljárás neve retrobrigth. Viszont ennyiidős klímánál már a fogyasztás miatt is elgondolkodtató a csere, mert a mostani inverteresek azért elég jól le tudják szabályozni magukat,szemben a régi on-off-oskkal.
Csövezésre meg szerintem biztos ráfogják, hogy az nekik nem jó, és újat kell felrakni, garancia meg egyébb humbuk szövegre hivatkozva.
88 négyzetmereren lakunk, a havi vilkanyszamla nem éri el a 7000 forintot a két klíma ellenére sem. Szóval ez a része nem érdekes számomra.
Köszönöm szépen Neked is a választ. Domestos nem hozott eredményt, ilyen számomra ismeretlen eljárásokat nem mernek kipróbàlni.
Köszönöm szépen, na akkor ezt meg megpróbalom.
A retrobright-rol olvasgattam eddig, de az nem az én háziasszonyi énemnek van kitalálva, bár nem rossz, itthon nem próbálnam ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!