Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Használt klímát újra cserélni...

Használt klímát újra cserélni olcsóbb, mint amikor nincs meg kiepítve a lakásban semmi?

Figyelt kérdés

Két klímám van, tökéletesek, csak 16 évesek és a külsejuk már elég ócska a felijitott lakáshoz képest.

Burkolatot állítólag nem lehet cserélni rajtuk, de csak amiatt meg nem akarok több százezret kiadni, mert sárgás színű a borítója... Nem lehet feheriteni, próbáltam már több mindennel. Egyszerűen a kor.

De ha mégis újakat szeretnék, az olcsóbb ilyenkor, ha már ki van építve amúgy, csak a készüléket kell cserélni?

2021. márc. 21. 10:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
89%
A felszerelés némileg olcsóbb lesz, ha nem kell újra csövezni, hanem a meglévő felhasználható. De a régit le is kell szereltetni, aminek szintén díja van. Te nem nyúlhatsz hozzá, csak szakember szedheti le, mert jelentős mennyiségű üvegházhatású gáz van benne ami nem szabadulhat ki.
2021. márc. 21. 10:36
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszi, én is így gondoltam, főleg hogy nő vagyok, es nem is értek hozzá egyáltalán, szerintem a burkolatát se tudnám leszedni. 😉
2021. márc. 21. 10:44
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván a készüléket ki kell fizetni, így távolról sem olcsó történet, de ahogy előttem is írták, meglévő csövezés használható, vill. csatlakozás eleve van, és egyébként szerintem a gázt is letudják szívni, majd azt ismét vissza tudják pumpálni, azaz mivel a gáz is k... drága, így az is csökkenti az árat.
2021. márc. 21. 10:51
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen Neked is.
2021. márc. 21. 10:54
 5/14 anonim ***** válasza:

Lehet fehéríteni műanyagot is, csak ahhoz le kell szedni a burkolatot. Az eljárás neve retrobrigth. Viszont ennyiidős klímánál már a fogyasztás miatt is elgondolkodtató a csere, mert a mostani inverteresek azért elég jól le tudják szabályozni magukat,szemben a régi on-off-oskkal.

Csövezésre meg szerintem biztos ráfogják, hogy az nekik nem jó, és újat kell felrakni, garancia meg egyébb humbuk szövegre hivatkozva.

2021. márc. 21. 10:55
 6/14 A kérdező kommentje:

88 négyzetmereren lakunk, a havi vilkanyszamla nem éri el a 7000 forintot a két klíma ellenére sem. Szóval ez a része nem érdekes számomra.

Köszönöm szépen Neked is a választ. Domestos nem hozott eredményt, ilyen számomra ismeretlen eljárásokat nem mernek kipróbàlni.

2021. márc. 21. 11:00
 7/14 anonim ***** válasza:
Nálam a flóraszept erre bevált.
2021. márc. 21. 11:06
 8/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, na akkor ezt meg megpróbalom.

A retrobright-rol olvasgattam eddig, de az nem az én háziasszonyi énemnek van kitalálva, bár nem rossz, itthon nem próbálnam ki.

2021. márc. 21. 11:10
 9/14 anonim ***** válasza:
Esetleg öntapadós fólia?
2021. márc. 21. 11:13
 10/14 A kérdező kommentje:
Hmm.. Egyik ötlet jobb mint a másik. Az öntapadó fólia az oldalára nem rossz, de elől ahol a szellőző rács van, ott sztem nem megoldhato. Pont az a legsargabb és az van legjobban szem előtt.
2021. márc. 21. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!