Teljesen laikusként kb. 150 nm falfelület glettelése mennyi időt vesz igénybe?
Köszönöm a segítő válaszokat! Igyekszem megfogadni a hasznos tanácsokat.
Még nem álltunk neki, sok más munka van előttünk, de idővek erre is sor kerül.
#22: én pont azzal "kerestem meg" a szakik árát, hogy megcsináltam magamnak mindent amit tudtam.
Kb. 3M Ft-ról beszélünk. Kijött belőle egy 3 hetes amerikai nyaralás is.
Mivel nem vállalkozó vagyok, nem lesz pénzem a túlórából. Így viszont tudok mellékest "keresni", nem is keveset. Emellett még élvezem is.
#24: ha értenél hozzá kicsit, tudnád hogy egy teljes felújításban a glettelés csak egy részfeladat.
Bontás, villanyszerelés, vízszerelés, kőműves munka, hideg+melegburkolás, ajtók beépítése, csak hogy mondjak még pár példát.
Milyen ház bakker, egy lakásról beszélünk. Egy ház felújítása 10-20M munkadíjnál kezdődik :))
Meg látom pénzül se értesz.
Tegyük fel félre tudok tenni havi 500e Ft-ot.
6 hónapig kuporgatok, hogy kifizessem a "szakit", akik közü néhány el is kúrja, vagy csak simán nem jelenik meg a megbeszélt időben, és a végén 2x annyiba fog kerülni, várhatok még 6 hónapot hogy legyen pénzem mindent megcsináltatni rendesen. De lényeg, hogy a végén semmiképp nincs pénzem.
Vagy pár hónap alatt megcsinálom én szabadidőmben, rendesen precízen, és fél év után lesz 3 millám, amit magamra és a családra költhetek.
A kérdés glettelésre vonatkozott. Honnan kellene tudnom, hogy te az egész házat újítottad fel?
Azt viszont továbbra is tartom, hogy ha a 3milliót végül elkölötted egy néhány hetes nyaralásra, akkor ezzel az erővel szakembereket is meg lehetett volna fizetni és gyorsabban, jobb minőségben készen van minden. Természetesen ha te ilyen szuperman vagy, hogy bontás, villanyszerelés, vízszerelés, kőműves munka, hideg+melegburkolás, ajtók beépítésehez és a többihez mind jobban értesz, mint a szakemberek, akiknek ezekben többéves tapasztalatuk van és jobban meg tudod (és mered) csinálni, akkor én a helyedben ezzel foglalkoznék főállásban. Kapkodnának utánad az emberek, nem győznéd munkával és hamar mészáros lőrinc nyomokaiba lépnél.
#26: nem fogom ezt csinálni főállásban, mert gyűlölök emberekkel, a hisztijükkel és a sumakolásaikkal foglalkozni.
Ez a fő oka, hogy nem ezt csinálom.
Egyébként tudom, hogy többet keresnék vele, viszont többet is kéne dolgoznom, mint jelenleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!