Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Teljesen laikusként kb. 150...

Teljesen laikusként kb. 150 nm falfelület glettelése mennyi időt vesz igénybe?

Figyelt kérdés
Eredetileg is házilag akartuk csinálni, de végül kértünk ajánlatot rá, viszont ennyi pénzt sajnos nem tudunk rááldozni (főleg, hogy a nagy része munkadíj), így marad a házi megoldás. A kérdés az, tapasztalatok alapján, hogy mennyire lehet vele haladni?

2021. márc. 18. 14:35
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
25%

#9-nek: oké, hogy 8 általános iskolai (4x első osztály, majd 4x a második) vegzettseggel meg lehet csinálni tökéletesre,nem kell ide diploma.

Csak a gyakorlat a nem mindegy! Az pedig ebben az esetben 0.

2021. márc. 18. 15:03
 12/27 anonim ***** válasza:
90%

Mi olyan glettet vettünk, amit lehetett csiszolni. :)

Ha nagyon elszúrtuk, lecsiszoltuk. Kb. az első 1-2 napban fordult elő ez, tenyérnyi helyen. Mostanra nem tudnám megmondani, hogy pontosan hol, mindenhol szép lett végül a fal.

Mi se csináltunk előtte soha hasonlót, de kvázi órák alatt belejöttünk.

2021. márc. 18. 15:06
 13/27 anonim ***** válasza:
20%
12. OK, én elhiszem, gratulálok, ügyes vagy. Én nem szánnék 2 hónapot arra, hogy falat gletteljek, amit egy szakember néhány nap alatt meg tudna csinálni.
2021. márc. 18. 15:11
 14/27 anonim ***** válasza:
75%

Hahhh, teljes lakásfelújítást csináltunk, azok a munkák tartottak a legtovább, amit szakember csinált... mi pl. pont hogy a gyorsaság miatt csináltuk mi magunk. Annyi, hogy jobb lett volna ha tudunk szabit kivenni és napi több órát tudunk rászánni.

2021. márc. 18. 15:15
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk itt nagyban függ attól is az egész, hogy mik az elvarasok a végeredménnyel kapcsolatban....

Ami az egyik ember számára tökéletes, az lehet, hogy a másiknak egy elfogadhatatlan minőség.

2021. márc. 18. 15:43
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Meg lehet csinálni egy kis műszaki érzékkel. Használj súrlófényt ami drasztikusan felnagyíatja a hibákat. Figyelmesen olvasd el a gyártó használati utasításait. Az hogy mennyi idő attól is függ mennyire sima az alapfelület, szerszámok minősége + mennyire vagy ügyes. Youtubon lehet jó videókat találni ezzel kapcsolatban. Egy biztos, jó szerszámokra és jó minőségű anyagra ne sajnáld a pénzt!
2021. márc. 18. 16:03
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Nálam a gletvason is sok múlik, én szépen csak azzal a gletvassal tudok szépen dolgozni aminél a fa fogó közvetlenül a lemezre van csavarozva.
2021. márc. 18. 16:10
 18/27 anonim ***** válasza:
77%

Ha van akarás és nem vagy kétbalkezes, akkor hamar belejössz.

Youtube videókat nézzél, én is onnan lestem.

Aztán kezdj olyan felületeken ami nincs annyira szem előtt pl. kamra.

És ha elrontottad, ne sajnáld lecsiszolni.

Ez elég nagy felület, és nem tudom tényleg csak fal-e, mert plafont glettelni ótvar szopás ha nincs hozzászokva a vállad és a nyakad.

Egyébként is lesz sok izomláz, vízhólyag, meg fáradtság, de a vegén mindig büszkén nézed hogy ez a te munkád. Már ha úgy sikerült :))

Gondolom munka mellett csinálnád, szóval napi 4 óra, amúgy sem bírsz többet akkor már. Hát szerintem egy hónapig elleszel vele, ha szépre csinálod. Ha megtolod a hétvégéket akkor 2 hét (3 hétvége).

Ja és a keverési arány, pontisan tartsd be ami a zsákon van. Érzésre nem fogod jól keverni :)

2021. márc. 18. 21:45
 19/27 anonim ***** válasza:
62%
Saját tapasztalatból mondom, ne állj neki. Mi is így újítottuk fel a házunkat a nulláról, a gáz bekötésén kívül mindent mi csináltunk, de egyedül a glettelést bántam meg, hogy nem bíztuk szakemberre. Iszonyatos meló, rá kell érezni, visszacsiszolni, újra kezdeni. Sík ideg leszel és még csúnya is lesz. Megoldottuk 300-ból így, de bűnronda, már alig várom a következő festést, száz százalék, hogy szakember fogja újra csinálni, kérjen akármennyit is.
2021. márc. 19. 13:13
 20/27 anonim ***** válasza:
A T kérdező megfogadta az első 2 válaszoló tanácsát?! Nem reagál a többi válaszra. Talán ki próbálja mégis?? Kíváncsian várom. :)
2021. márc. 19. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!