Nagyon hülye kérdés! Hogy nézne ki régi házban elektromos- és vízvezeték-csere? Fel kellene vágni keresztbe-kasul a falat mindenhol, ahol futnak?
Annyira nem régi, 90-es évek elején épült, 1995 óta napi használatban. Két szintes, tehát egy emelet. Alul wc-konyha szemben, tehát középső falon van a vízvezeték, felette az emeleten csak fürdő, viszont a fürdőszobán belül szemben két külön falon csap-wc, kád-mosógéplefolyó. Ezen kívül 3 szoba, lent nappali, konyha, garázs, spájz.
Hallottam, ahol megelőzték a problémát és előre kicserélték, de volt, ahol el is romlott valami, ezért utólag lett javítva. A szaki tudja, hol fut a vezeték a falban, vagy műszerrel kimutatja, netán kell mutatni alaprajzot? Mennyibe kerül mindez, egyáltalán honnan lehet tudni, hogy mikor kell kicserélni?
Hogy rakódhatott le 26 év alatt vízvezetékekben korrózió, károsodás? Láttam egy képet, hogy mennyire feketék 100 éves csövek belülről, és ugye azokon jön a csapvíz. Mennyire veszélyes az? A lerakódást lekaparni kell, vagy a vízvezetéket kicserélni?
30 éves a házunk és gyakorlatilag minden újszerű.
Eszemben sincsen cserélni bármit is.
Én is a főkérdés láttán azt hittem, 70-80 éves házról szól majd a kérdés, ahol még alu kábelek vannak.
Jól néznénk ki, ha 30 évente cserélni kéne a vezetékeket, meg a vízvezetékeket.
Mi indokolja a cserét?
Dicséretes, hogy a problémákat megelőzve, inkább felújítanád.
Ha jól csinálták meg annó, akkor szinte biztos hogy nem kell semmit sem csinálnod.
A villanyrésznél már leírták korrektül mi a teendő.
A vízvezetékeknél a látható részeket nézném meg szabad szemmel. Ha nagyon akarsz cserélni akkor a földben futót cserélném ki. Ha az ereszt valahol, akkor annak nincs nyoma.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!