Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Minden "szaki" kér felújítás...

Minden "szaki" kér felújítás közben fizetséget? Nem csak a teljes munka után kell(enne) fizetni?

Figyelt kérdés

2021. febr. 11. 20:52
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ mi van a szerződésben, hogyan állapodtatok meg.

Lehet szó részszámláról, meg előlegről is. Csak rajtatok múlik.

2021. febr. 11. 20:56
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem kér mindenki,azonban függ az elvégzendő munka volumenétől.Mint írták előttem függ a szerződéstől. Azonkívül hogy egyeztek meg anyagköltség-anyagbeszerzés,szállítás,stb kérdésében. Gyakran kérnek egyébként a teljesített munkafázisok után kifizetést. Sok vállalkozó nem hitelez a teljes átadás-átvételig. Ugyanis rossz tapasztalatok minkét részről megeshettek már.
2021. febr. 11. 21:27
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
2021. febr. 11. 21:28
 4/8 A kérdező kommentje:
Szóbeli megegyezés lenne nincs írásos szerződés.
2021. febr. 11. 22:05
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy közeli szomszédom megrendelt egy fal áthelyezést egy falubeli kőművestől..ő nem kért előleget, hozott két segítőt, nekiláttak, bontottak, építettek..

este csöngetnek..a kőműves panaszkodik, hogy nem akar fizetni a megrendelő, nincs pénze..mi a véleményem? én ismerem ovodás korunk óta...

-nem fog fietni..

-köszönöm, és elment...

Aztán hallom ám, hogy döng a ház..a kőműves nekiáltt lebontani, amit épített..

Érdekes, azonnal lett pénze az illetőnek..

Bocsánat a meséért, de ilyen is előfordul..ez csak példabeszéd akart lenni.

2021. febr. 11. 22:24
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nagyon mesterfüggő. Mármint, mi amikor felújítottuk a házunkat, akkor pl. a kőműves minden hét végén kérte a pénzt, hogy ugye kifizethesse az "alkalmazottjait" (vagy nem tudom hogy miképp hívjam őket), illetve, hogy pénze is legyen megvenni az anyagokat a munkához. De ez egy viszonylag nagyobb munka volt (szerintem). Mármint, az összes szobában az új, kicserélt ablakok körül javítani, akkor járólap lerakás, parketta lerakás a ház összes szobájában, fürdőszobák csempézése, akkor ugye ajtócsere mindenhol, meg nem is tudom mi volt még. De azért jó pár hétig elhúzódott a dolog.

De pl. a vízvezetékszerelő és a villanyszerelő csak a végén kérte a pénzt. Szóval nem tudom, ez nagyon mesterfüggő. De amúgy érthető, ha nem a teljes munka után kéri csak a pénzt. De most érted, ha csak szóban egyeztek meg a dologról, és pl. szóban megegyeztek, hogy majd a végén fizetsz, és a végén mégse akarsz fizetni, akkor na, mit csinál a mester? Szóval szerintem a legjobb részletben fizetni, inkább kisebb részletekben. Van olyan mester, ahol már mi is tapasztaltuk, hogy minél nagyobb előleget kap, annál tovább halogatja, hogy jöjjön dolgozni, hanem inkább megy újabb munkákat elvállalni, mert hát na, mi fizettünk már neki valamennyit, mi úgy is megvárjuk őt, nem hagynánk veszni az előleget.

2021. febr. 11. 23:51
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én az anyagköltséget elkérem előre, ha én szerzem be és lepakolom a megrendelőnél, így egyikünk sem tud ezután veszíteni az üzleten. Természetesen munkabért csak a legvégén szoktam kérni.
2021. febr. 12. 10:51
 8/8 anonim ***** válasza:

Érdemes már a legelején mindent tisztázni.Munkabér, anyagköltség,és garacia is az elvégzett munkáért.

Sajnos,a mai építőiparban nagyon sok "szakember" van,akik szakmai ismeret és gyakorlat hiányában kontár munkát végeznek. Természetesen nem mindenki ilyen,csak az a baj a jó szakikkal,hogy kevesen vannak.

2021. febr. 14. 05:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!