Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » 10 literes mosdó alatti...

10 literes mosdó alatti vízmelegítő bekötése hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy egyszerű kérdésem lenne amiben nem vagyok biztos, de nagyon fontosnak tartom.

Szeretnék fürdőszobai mosdó alá tenni egy kis 10 literes elektromos vízmelegítőt. Amit én elképzeltem mint bekötési terv az a következő:

Link a képhez: [link]

Remélem egyértelmű a képen látható tervem.

Úgy gondoltam hogy egy zárt vízmelegítőt fogok így rákötni.

Ami miatt nem vagyok biztos ebben a dologban az a következő. Olvastam ,hogy szoktak betenni x nyomás felett nyomáscsökkentőket amikhez abszolút nem értek, valamint olvastam olyat is hogy szelep? et is szoktak betenni ha a helyzet úgy kivánja. Ebben kérném segítségeteket. Továbbá amit a képen is ? el írtam T elosztónak mi a speciális neve vagy milyen fajta kell ehhez?

Mint látjátok a képen, hogy a mosdó alatt van egy meleg víz bejövő, viszont az átfolyásos vízmelegítőre van kötve, amire sokat kell várni mire meleg víz jön, ez egy arc vagy fogmosásnál nem túl kényelmes. Egyébként ha számít valamit, kombi gázkazánunk van egy Ariston Clas One 24 ami szintén a fürdőszobába van elhelyezve.

A vízmelegítő amit kinéztem:

Ariston Andris AN RS 10U/30 alsó

#vízmelegítő #bekötés #Ariston #kisbojler #ariston andris #csap alatti vízmelegítő
2021. febr. 8. 20:33
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem jó így!

A tartály ne legyen nyomás alatt! A csapot le kell cserélned egy 3 kivezetésesre!

A hideg közvetlenül bemegy a csapba(semmi T).A második cső a csapból a vízmelegítőbe,a harmadik a vízmelegítőből a csapba,-ez a jó irány.

*Amikor a hideg vizet nyitod,egyenesen jön a bejövőből..

*Amikor a meleget nyitod,akkor tulajdonképpen a csap a melegítő irányába enged vizet,a tartály aljába,...ez felnyomja a harmadik csövön a csapba/kifolyóba a meleget,ami ugye(fizika)a tartály tetején helyezkedik el...nem tudom,ez így érthető-e?

2021. febr. 9. 12:31
 2/7 A kérdező kommentje:
Érthetőnek igen, de te a nyitott verziót írtad le. Én zárt rendszert szeretnék, ahhoz nem kell külön venni specko csaptelepet, és zárt rendszerrel is meg lehet oldalni azt amit megszeretnék, csak az a kérdés hogy pontosan hogyan.
2021. febr. 9. 13:11
 3/7 anonim ***** válasza:

Tudtommal ezek műanyag tartályosak,csak nyitott rendszerrel üzemeltethetőek. Van amelyikre rá van nyomva,max.hány BAR-t bir(1-1,5)

Ha veszel hozzá valami nyomáscsökkentő~félét,meg biztonsági szelepet,ugyan ott vagy,mint ha lecseréled a csapodat 3 kivezetésesre.

Nem találtam az általad linkeltről infót,hogy nyomást bírja-e,-de Neked valami olyasmi kellene,mint az "igazi" villanybojler,-csak kicsibe,-az ugye nyomástűrő. Azt szakboltban tudnák,melyikek azok.

Ha ez lesz,nem T-vel oldanám meg,hanem lehet kapni olyan sarokszelepet,ami két kivezetéses...ilyen:

[link]

2021. febr. 9. 22:03
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez azért volna praktikus,mert a gond van a bojlerrel,elzárhatod külön az odamenő ágat,a csapon viszont még fog folyni...
2021. febr. 9. 22:06
 5/7 puritan ***** válasza:
A leírt típusnak megkerestem a műszaki adatait, ami szerint 8bar nyomást bír. Vagyis ez nem az a fajta, mint az elterjedt műanyagtartályos Hajdú kisbojlerek. Arra már lusta voltam, hogy a kezelési, vagy szerelési utasítását is megkeressem, de úgy gondolom, hogy jó lehet az a skicc amit a kérdező rajzolt.
2021. febr. 11. 00:41
 6/7 anonim ***** válasza:
Akkor valóban...
2021. febr. 11. 15:55
 7/7 anonim ***** válasza:

A bojlerhez jár egy olasz biztonsági szelep, mely így néz ki: [link]

Ha nem járna hozzá, akkor feltétlenül be kell szerezni (akár utólag is) és a bojler hideg csonkjára kell rácsavarni, ez felfűtésnél csepeg, illetve esetleges túlnyomásnál nem robban fel a bojler.

2022. jún. 6. 05:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!