Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Miben érdemes padlástérben...

Miben érdemes padlástérben villanykábelt vezetni?

Figyelt kérdés

Régi fagerendás házamban a padláson sima gégecsőben mennek a villanykábelek.

Ezeket szeretném újrahúzni (1,5-ösről 2,5-ösre), de ha már újrahúzom, biztonságosabbra akarom megcsinálni, nehigy egy elektromos tűz felgyújtsa a tetőt.

Gondolkodtam merev müanyag csövekben, de nem találtam olyan szerelődobozt hozzájuk, amikbe belemennek.

Mit tudtok ajánlani?

2021. febr. 8. 02:12
 1/8 anonim ***** válasza:
47%
Villamossági szerelvényboltban kapni kábelcsatornát a megfelelő élekhez - ha abba belehúzod a gégecsövet (vagyis duplán szigeteled) akkor nem lehet baj, inkább a kapcsolóknál való szerelésre kell figyelni fokozottan. Figyelj arra, hogy feliratozd amit lefektetsz, hogy aki utánad dolgozik is tudja mi merre megy.
2021. febr. 8. 02:52
 2/8 anonim ***** válasza:
90%

Ha a padláson szabadon szerelsz, vastagfalú csövet használj. És hozzá ilyen dobozt [link]

Az előre berakott gumi tömítések méretre lyukaszthatóak.

Másik megoldás a tiszta műanyag doboz, és tömszelencék alkalmazása.

De léteznek gégecsőhöz is (ebből is kapsz betonba való vastagfalút) dobozbevezető tömszelencét [link]

2021. febr. 8. 04:43
 3/8 anonim ***** válasza:
93%
2# vagyok, és ahogy írták, a kötések a lényegesebbek, azok legyenek jók, ott a melegedés, a hiba lehetősége.
2021. febr. 8. 05:58
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Manapság már csak hőre zsugorodó kötődobozok,és kábelvezetők vannak forgalomban.Ezek már nem égnek .
2021. febr. 8. 07:36
 5/8 anonim ***** válasza:

Symalen csövet használj, nagyon könnyű vele dolgozni. Köteseket pedig ne tegyél a padlásra. Nem biztonságos, illetve átláthatatlanná teszi a rendszert.

A szobákban függőlegesen vésel, födémen vezeted át a csöveket a szemközti falra.

2021. febr. 8. 10:55
 6/8 anonim ***** válasza:

Mindenki nagyon jót írt.

Nálam viszont újra kellett gondolnom a dolgot, mivel a nyestek minden kábelt megrágtak a padláson.

Ezért biztonsági okból kötések nélkül és kpe csőben vezettem fel a világítást és azt is úgy, hogy lentről tudom áramtalanítani, ha nincsen dolgom a padláson.

Vagyis nálam kizárt egy padlástűz.

2021. febr. 8. 11:08
 7/8 anonim ***** válasza:
Ezt eddig nem írtad?! Hogy kerül a nyest a padlásra ? Akkor először a feljutását kellene kiküszöbölni .
2021. febr. 8. 12:08
 8/8 anonim ***** válasza:

"Hogy kerül a nyest a padlásra ? "

Fogadjunk valami panelben élsz!!

2021. febr. 8. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!