Miben érdemes padlástérben villanykábelt vezetni?
Régi fagerendás házamban a padláson sima gégecsőben mennek a villanykábelek.
Ezeket szeretném újrahúzni (1,5-ösről 2,5-ösre), de ha már újrahúzom, biztonságosabbra akarom megcsinálni, nehigy egy elektromos tűz felgyújtsa a tetőt.
Gondolkodtam merev müanyag csövekben, de nem találtam olyan szerelődobozt hozzájuk, amikbe belemennek.
Mit tudtok ajánlani?
Ha a padláson szabadon szerelsz, vastagfalú csövet használj. És hozzá ilyen dobozt [link]
Az előre berakott gumi tömítések méretre lyukaszthatóak.
Másik megoldás a tiszta műanyag doboz, és tömszelencék alkalmazása.
De léteznek gégecsőhöz is (ebből is kapsz betonba való vastagfalút) dobozbevezető tömszelencét [link]
Symalen csövet használj, nagyon könnyű vele dolgozni. Köteseket pedig ne tegyél a padlásra. Nem biztonságos, illetve átláthatatlanná teszi a rendszert.
A szobákban függőlegesen vésel, födémen vezeted át a csöveket a szemközti falra.
Mindenki nagyon jót írt.
Nálam viszont újra kellett gondolnom a dolgot, mivel a nyestek minden kábelt megrágtak a padláson.
Ezért biztonsági okból kötések nélkül és kpe csőben vezettem fel a világítást és azt is úgy, hogy lentről tudom áramtalanítani, ha nincsen dolgom a padláson.
Vagyis nálam kizárt egy padlástűz.
"Hogy kerül a nyest a padlásra ? "
Fogadjunk valami panelben élsz!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!