Klímafűtést hogy érdemes méretezni?
Figyelt kérdés
Elég irányadónak követni a klíma leírásában található ajánlott szobamértetet?2021. febr. 7. 15:47
1/9 anonim válasza:
Sokban függ a szigeteléstől, de szerintem érdemes kicsit túlméretezni, hogy ha kint erős minusz van, akkor is legyen benne tartalék.
2/9 A kérdező kommentje:
Köszi! Van szigetelés is, de csak a ház 3 oldalán, és vékonyabb, mint ami kellene... Viszont csak 1 évig lenne ez a fűtés, csak azért építtetjük ki, mert nyáron mindenképp szükség lesz rá, és így a cirkót eltoljuk 1-2 évvel, illetve meghagyjuk átmeneti, köztes fűtésnek. Ha minden kötél szakad, van kandalló is.
2 db 15 nm-es szobába ebből gondoltam egyet egyet: [link]
illetve egy 25 nm-es helységbe, ahol van a kandalló is, oda ezt:
Jó lehet így?
2021. febr. 7. 16:26
3/9 anonim válasza:
Előszőr hőszükséglet számitás. Majd ez a teljesitmány alapján a klima kiválasztása. A klima adatlapján kikeresed mekkora teljesitményt tud kissebb hőmérsékleten, és ki is választhatod.
4/9 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs, hogy mi a hőszükséglet számítás, de a lakásnak van friss energetikai tanúsítványa, melyben rengeteg számítás van, ebből ki kellene derülnie?
2021. febr. 7. 16:36
5/9 anonim válasza:
6/9 A kérdező kommentje:
Ezt értem, remek a tananyag, de ezek a klímák intervallumok között mozognak, ráadásul elég tágként. Egy klímszerelő sem fog nekem minden apró részletet lemérni és felmérni a megrendelés előtt.
2021. febr. 7. 17:14
7/9 anonim válasza:
Azt kérdezted hogy kell méretezni, nem azt hogy a klima szerelő mit fog neked megcsinálni.
8/9 anonim válasza:
Nagy valószínűséggel ezek a klímák megfelelőek.
9/9 A kérdező kommentje:
Koszonom szépen!
2021. febr. 11. 13:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!