Egy 30 négyzetméteres 3 méter magas szobába mekkora teljesítményű kályhát vagy kandallókályhát válasszak?
Figyelt kérdés
Illeteve mi a különbség a kályha és a kandallókályha között? Melyiket milyen szempontból milyen tuljadonsága alapján lehet érdemes választani?2021. febr. 7. 19:33
1/7 anonim válasza:
Oda legalább egy 35kw kazán kell 4 db 2000*1000 radiátor.
2/7 anonim válasza:
90 légköbméter ugye, nem árt szerintem kicsit túlméretezni. Olyat vennék amit 120-hoz ajánlanak.
4/7 anonim válasza:
Meg 35 kw a nénikéd. :D
Be ne vedd, kérdező.
5 KW épp elég, 6 KW javasolt, 8 KW tökéletes (ha szereted a meleget).
5/7 A kérdező kommentje:
Szeretnék meleget a szobában. Néha összenyitnám a ház két szobáját a 30mn-est és a 20 nm-est. A 30 nm-es szobába tenném a kályhát, kandalót és onnan fűteném a lakást, tehát 50 nm-ert összesen.
A 20mn-es kissebbik szobában van egy azt hiszem 4kW körüli FÉG parapetes gázkonvektorom.
Szóval a hidegebb napokon úgy használnám kombinálva a kétszobában a kályhát, kandalót és a gázkonvektort, hogy felfűtsem a lakást.
Ezt a kályhát nézegettem:
Illetve ezt a kandalót néztem:
120mm-es kémény csatlakozás van a szobában.
Szerintetek melyik a jobb választás, a kandaló vagy a kályha?
2021. febr. 7. 21:03
6/7 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!