Napelem. 7100 wp összteljesítményű panelekhez elég egy 7KWos inverter?
Nyilván tudod, hogy a 7 kWp teljesítményű napelempakkod csak ideális beesési szög esetén és hűvösben adja a teljesítménye maximumához közelítő értéket, és persze, csak ha tiszta a felülete. Ha poros, ha magasabban áll a nap, vagy alacsonyabban (az ideális merőlegeshez képest) vagy ha meleg van - bár süt ezerrel a nap, mégis csak 5 kW teljesítménnyel ketyeg a kánikulában, mert a napelemed 55 fokos, és az neki nem jó.
Az, hogy én bevállalnám, téged ne befolyásoljon. Egy jó szakemberrel konzultáld meg, de dönteni neked kell!
1es: teljesen egyetértek minden mondatoddal, és közben meg mégsem.
Az a bajom a szakemberekkel, hogy neki az éri meg, amin a legnagyobb haszna van. Senki nem fog olyanra rábeszélni, amitől ő rosszul jár.
Ha viszont valakinek van napeleme, és megírja nekem a személyes tapasztalatát, hogy hány wp-s panel szettje van, és mekkora inverterrel, és bevált-e vagy idő előtt tönkrement, az hihetetlenül hasznos lenne.
3: Köszönöm, Gyula.
Nem tudtam, hogy ennyi mindentől függ.
16 db 440es Longi monokristalyos panelt szeretnék (ez 7040 wp egészen pontosan) . DNyi fekvés, kb 35 fokos dőlés.
Inverternél a Huawei 6 vagy 8ks a választék vagy a Fronius symoból szintén ugyanez a tartomány - ez lenne a kérdésem lényege. Te mit ajánlanál?
Bocsánat összekevertem a számokat, nagyon sokat nézelődtem a témában.
A panelek tehát 16 db 445 wp Longi mono, azaz 7120 wp összesen.
Ez a végleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!