Fel kell szednem a Wc csészét, mert eldugult. Mivel kell bekenni az alját, ha újra lerakom? Csemperagasztóval?
Ügyes vagy, csak közben az jutott eszembe, hogy milyen lehet az a 40 éves vécé belülről ahol nem látod (beleértve az ültető gumit is), ha a PVC cső olyan volt mint a cseppkőbarlang.
Azért a jó öreg sósavazás nem árthat!... de még így is készülj a legrosszabbra, mert a gumi sem örök életű.
Én a sósavra esküszöm! Össze ne keverd a hypóval, mert klórgáz keletkezik és megfulladsz!
Merd ki a vécéből a vizet egy ronggyal, moppal és önts bele 1-2 üveg sósavat (nem baj, ha a felesleg lefolyik, menet közben is hatni fog)
csukd le a vécé tetejét és várj 1-2 órát!
Utána eressz egy vödörbe vizet, öntsd a vécébe és közben húzd le a vécét is. A nagy tömegű, lezúduló víz viszi majd magával a meglazult vízkövet.
És ha nagyon alapos akarsz lenni, akkor ezután beleöntesz a vécébe fél kiló szódabikarbónát, ráöntesz 1 üveg 20%-os ecetet, az habzani fog és szinte rázza a vezetékeket, így lerázva a maradékot.
Ennek így már tökéletesen elégnek kell lennie, nagyjából 20 évet fiatalít a klotyón.:)
Ecet meg a szódabikarbóna.
A habzason kívül kb semmi hatása.
De jól hangzik, biomamik szeretik, mert látványos.
Ha ezt nekem címezted, nem vagyok biomami, az enyhébb fokú duguláselhárításon kívül max gyomorégésre, vagy salátába használom ezeket.
Nem az én szellemi termékem, nálam vízszerelő alkalmazta a konyhai lefolyó dugulása miatt, mert "nem volt kedvünk" az egész lakás alatt átmenő vezeték miatt felbontani 20 métert. És képzeld el, segített!
Ha durvább lett volna a dugulás, akkor biztos más lett volna a megoldás is.
Egyébként ha értelmezted volna amit írtam,
"...beleöntesz a vécébe fél kiló szódabikarbónát, ráöntesz 1 üveg 20%-os ecetet, az habzani fog és szinte rázza a vezetékeket, így lerázva a maradékot."
akkor most nem írtál volna hülyeséget!...de lelked rajta:)
Nem azt írtam, hogy biomami vagy.
Ha a szódabikarbóna-ecet kombó képes "megrázni" a szennyvíz vezetéket akkor ott komoly baj van.
A duguláselhárító is igazi szaki lehetett. Egy spirál szakmai megoldás lett volna még a felbontás előtt.
A buborékok meg biztos képesek a gravitáció ellen dolgozni, fránya dolog az a fizika. No mindegy.
Szép estét.
Annyira nem szeretnék ezen veled vitatkozni!
Alapban rossz a házunk alatt a lejtés, volt már mindenféle csőgörényezés és egyéb huncutságok, ez vált be leginkább. Kár, hogy nem készítettem róla videót, az ilyen hitetlennek!
És hogy mennyire szakember?
Konkrétan víz,-gáz,-központifűtés szerelő MESTER, egy rakás tanulóval.
Neked is szép estét!
27:
A 26-os nyilván egy duguláselhárító és rontod a boltját!:)
Lehet tanulmányozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!