Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Fel kell szednem a Wc csészét,...

Fel kell szednem a Wc csészét, mert eldugult. Mivel kell bekenni az alját, ha újra lerakom? Csemperagasztóval?

Figyelt kérdés
2021. jan. 31. 19:43
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Ügyes vagy, csak közben az jutott eszembe, hogy milyen lehet az a 40 éves vécé belülről ahol nem látod (beleértve az ültető gumit is), ha a PVC cső olyan volt mint a cseppkőbarlang.

Azért a jó öreg sósavazás nem árthat!... de még így is készülj a legrosszabbra, mert a gumi sem örök életű.

2021. febr. 1. 17:38
 22/30 A kérdező kommentje:
Sósav, ecet, vagy hypó a jó megoldás a karbantartáshoz?
2021. febr. 1. 18:16
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

Én a sósavra esküszöm! Össze ne keverd a hypóval, mert klórgáz keletkezik és megfulladsz!

Merd ki a vécéből a vizet egy ronggyal, moppal és önts bele 1-2 üveg sósavat (nem baj, ha a felesleg lefolyik, menet közben is hatni fog)

csukd le a vécé tetejét és várj 1-2 órát!

Utána eressz egy vödörbe vizet, öntsd a vécébe és közben húzd le a vécét is. A nagy tömegű, lezúduló víz viszi majd magával a meglazult vízkövet.

És ha nagyon alapos akarsz lenni, akkor ezután beleöntesz a vécébe fél kiló szódabikarbónát, ráöntesz 1 üveg 20%-os ecetet, az habzani fog és szinte rázza a vezetékeket, így lerázva a maradékot.

Ennek így már tökéletesen elégnek kell lennie, nagyjából 20 évet fiatalít a klotyón.:)

2021. febr. 1. 18:28
 24/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2021. febr. 1. 18:29
 25/30 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen!:)
2021. febr. 1. 18:32
 26/30 anonim ***** válasza:

Ecet meg a szódabikarbóna.

A habzason kívül kb semmi hatása.

De jól hangzik, biomamik szeretik, mert látványos.

2021. febr. 1. 19:21
 27/30 anonim ***** válasza:
73%

Ha ezt nekem címezted, nem vagyok biomami, az enyhébb fokú duguláselhárításon kívül max gyomorégésre, vagy salátába használom ezeket.

Nem az én szellemi termékem, nálam vízszerelő alkalmazta a konyhai lefolyó dugulása miatt, mert "nem volt kedvünk" az egész lakás alatt átmenő vezeték miatt felbontani 20 métert. És képzeld el, segített!

Ha durvább lett volna a dugulás, akkor biztos más lett volna a megoldás is.

Egyébként ha értelmezted volna amit írtam,

"...beleöntesz a vécébe fél kiló szódabikarbónát, ráöntesz 1 üveg 20%-os ecetet, az habzani fog és szinte rázza a vezetékeket, így lerázva a maradékot."

akkor most nem írtál volna hülyeséget!...de lelked rajta:)

2021. febr. 1. 19:31
 28/30 anonim ***** válasza:

Nem azt írtam, hogy biomami vagy.

Ha a szódabikarbóna-ecet kombó képes "megrázni" a szennyvíz vezetéket akkor ott komoly baj van.

A duguláselhárító is igazi szaki lehetett. Egy spirál szakmai megoldás lett volna még a felbontás előtt.

A buborékok meg biztos képesek a gravitáció ellen dolgozni, fránya dolog az a fizika. No mindegy.

Szép estét.

2021. febr. 1. 19:37
 29/30 anonim ***** válasza:
59%

Annyira nem szeretnék ezen veled vitatkozni!

Alapban rossz a házunk alatt a lejtés, volt már mindenféle csőgörényezés és egyéb huncutságok, ez vált be leginkább. Kár, hogy nem készítettem róla videót, az ilyen hitetlennek!

És hogy mennyire szakember?

Konkrétan víz,-gáz,-központifűtés szerelő MESTER, egy rakás tanulóval.

Neked is szép estét!

2021. febr. 1. 19:50
 30/30 anonim ***** válasza:
59%

27:

A 26-os nyilván egy duguláselhárító és rontod a boltját!:)

Lehet tanulmányozni!

https://www.youtube.com/watch?v=-ouI61YxlcI

https://www.youtube.com/watch?v=AtWCIJpMx5E

2021. febr. 1. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!