Milyen bejárati ajtót (ne) vegyek?
Lépcsőházi bejárati ajtó, panellakásról van szó.
Szintenként zárt folyosók vannak, ebből nyílik a lakásajtó, és 4 kamera van felszerelve a ház földszintjén.
Mindezt csak azért írtam, hogy valamelyes biztonság már adott, bár úgy gondolom, hogy a betörő ellen nincs maximális biztonság.
Csakhogy ami tetszik bejárati ajtó, arra 375.000.-Ft-os árajánlatot kaptam, és ennyit egyszerűen nem tudok rá költeni.
Műanyagot semmiképpen sem akarok.
Amit most kinéztem az fából és MDF-ből készült, HDF lemezekkel borított, U idomacéllal megerősített, 46mm-es ajtó, kiemelésgátlókkal.(egyébként Erkado herse set)
Nem tudom, hogy a fenti paraméterek alapján tud-e valaki (hozzáértő) véleményt mondani róla, hogy megfelelő lehet-e a fent leírtakkal rendelkező panellakásba?
Panleba én a legolcsóbb 90-es bejárati ajtót venném. Egy betörő sem fog nekiesni feszítővassal meg flex-el az ajtónak a 4. emeleten.
A zár ami számít, ugyanis az olcsó kínai betéteket fél-1 perc alatt fel lehet törni, pontosan annyi idő alatt még valaki kiveszi a kulcsot a táskájából, és behelyezi a zárba, így még feltűnést sem kelt az esetleges betörő.
(pár ezer forintos neten vásárolható zárfeltörő szerszámokról beszélek)
A komolyabb 20+ ezer forintos betéteket már nem ilyen egyszerű törni, pontosan ezért kell ilyen zárat rakni az ajtóba.
Ezt tokráépítéssel és a régi elszállításával?
Csodálkozom, mert nekem ennyiért 1. osztályú borovi fenyő ajtót csináltak, mutattam egy fotót és olyanra legyártották, 3,5 méter magas, bukóablakkal, nyitókarral, szúnyoghálóval, egyedi színre pácolva, egyedi kilincs, 5 ponton záródó, + 1 zár, hőszigetelt, egyedi homokfújt mintával.
Beépítés, elszállítás ára benne volt, 2 évvel ezelőtti ár.
Szóval idén egy panelba, nem egyedi, nem fa, ennél alacsonyabb ajtóra....
Én max. felét gondolnám...
Szivesen megadom az elérhőségüket, biztosan olcsóbb lenne, mint 375, pedig nem olcsó cég.
Köszönettel veszem, ha ajánlasz nekem egy jó alternatívát, azonban Debrecenről van szó.
Ez a 375.000-es egy Nívó biztonsági faburkolatos acélajtó volt, igen beépítéssel és a régi elszállításával, de közel sem volt benne annyi plusz, mint amit te írsz. Szép volt, igényes volt de (nekem) túl drága.
Én egy átlagos mostani építési előírásoknak megfelelő műanyag családi házba használt ajtót raknék.
Mert jól hangszigetel, olyan színe lesz amilyent akarsz, és a feléből meglesz. csak legyen benne erősített vasalat, és alu küszöb.
Sok múlik a cilinder betéten nekem Elzett X11 van, mikor ki kellett nyitatnom kulcs nélkül a szaki majdnem fél órán keresztül küzdött vele. fúrt sokat, közben kalapált, csipesszel piszkálta a tüskéket. 4 lyukat fúrt, 2 fúrószárat pusztított el közben. Az ajtó sértettlenűl megúszta.
Valószínűleg a felfeszítés sem sokkal csendesebb, egy lépcsőházban ilyen ajtóknak nem fognak nekiállni, mert nagyon sok zajjal jár.
Amit most kinéztem, az olyan 131.000.-Ft körül van, a fa/MDF/idomacél kombó, fém küszöbbel, és igen ott is felhívták a figyelmemet a zár fontosságára, hogy inkább az egyik alapárban lévőt cseréljem le egy biztonságosabbra.
Úgyhogy ezt fogom tenni, köszönöm, hogy megerősítettetek ebben.
https://www.youtube.com/watch?v=uGU0tFiJsbs
Érdemes a csatorna többi videójába is belenézni, hogy milyen zárakat és egyéb kulccsal nyitható biztonsági eszközöket ne vegyen az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!