Valahogy rögzíthető, hogy csak az egyik tulajdonosnak növelje az értéket az ingatlanban egy felújítás?
Egy viszonylag nagy családiház több szobáját szeretném felújítani úgy, hogy én a tulajok gyermeke vagyok, tehát konkrét részem nincs az ingatlanból.
Azaz megoldható, hogy a két tulajból csak az egyik tulajdonrésze legyen növelve a felújítással ezáltal?
Az okokat inkább nem részletezem.
Ha a szüleidre gondolsz, akkor ott biztos nem fog a tulajdoni hányad változni. Ha van testvéred, és az örökségnél szeretnéd ezt figyelembe vetetni, akkor szerintem max annyit tehetsz, hogy elteszed a számlákat illetve felbeszülteted a házat, és akkor tudod bizonyítani, hogy te mennyit költöttél rá, és arányosan ennyivel több jár neked.
Vagy esetleg egyezz meg a szüleiddel, hogy a felújítás ellenértékének arányában irassanak a te nevedre is egy bizonyos részt.
Ezesetben javítom. Ha az a szülő teszi el a számlákat/nyugtakat, amelyiknek növelni szeretnénk a részét?
Vagy ez sem lehetőség a házasság miatt és közös résznek számítana úgy is?
Tehát a lényeg, hogy nem testvér és az örökség miatt lenne ez, hanem a szülők esetleges válása miatt.
Magánszemélynek is ugyanúgy adnak számlát ha kér az ember, főleg ha lakasfelújítási támogatást vesz igénybe, akkor be is kell mutatni különben nem fizetnek.
Szülő nevére szóló számlákkal szerintem az lehet a bukta, hogy ők vagyonközösségben élnek, tehát az a pénz ugyanúgy közös. Viszont ha örökségből költene a házra az egyik fél az váláskor növelhetné a tulajdonrészt mert az házasság alatt is magánvagyon marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!