Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Hogyan lehet egy kis szobából...

Hogyan lehet egy kis szobából hálószobát és nappalit kialakítani?

Figyelt kérdés

Adott egy kb 12 nm-es szoba. Azt szeretném, hogy nappaliként és hálószobaként is funkcionáljon.

Az ajtó az ablakkal szembeni falon a sarokban, fal felé nyílik. Az ablak kb két méter széles, középen elhelyezve. Kocka alakú a szoba.

Szeretnék egy 140 centis ágyat, gardróbot, komódot. Ezek mellé pedig jó lenne fotel vagy valami hasonló, hogy tudjak vendéget fogadni, legyen hova leülnie, mert már kényelmetlen a konyha. Az már tényleg plusz, ha egy dohányzóasztal is beférne.

Valahogy meg lehet ezt oldani? Sarokkanapéra is gondoltam, mert úgy azért jobban nézne ki és fotel sem kéne, de aludtam már többfélén is és nekem kényelmetlen volt. Fedőmatraccal jó lehetne?

Hogyan lehetne ezt megoldani?

2020. dec. 27. 22:33
 1/9 anonim ***** válasza:
87%

Sehogy.

Egy 12 m2-es szoba eleve nappalinak is kicsi. Ha ebből még leválasztasz valamit, akkor egyszerűen egy egérlyukba ülteted le a vendégedet.

2020. dec. 27. 22:39
 2/9 anonim ***** válasza:
72%
Csak kompromisszummal.Egy kihuzhato kanape, ket fotel, dohanyzoasztal.Ejszakara a dohanyzoasztal tetejere teszed az amugy is kicsi es konnyu foteleket es kihuzod a kanapet.
2020. dec. 27. 22:45
 3/9 anonim ***** válasza:
38%
Lehetetlen! Még hálónak is pici.
2020. dec. 27. 22:52
 4/9 anonim ***** válasza:
90%

Elég nehéz ezt megoldani, mert egy akkora szoba alapból kb. annyira elég, hogy az ember belerakjon egy franciaágyat, egy ruhásszekrényt és esetleg egy íróasztalt.

Sokaknak nem annyira jön be az ilyen, de a legjobban akkor is úgy lehetne berendezni szerintem, hogy az ágy galériás. És akkor alá elférne egy komód, és akkor esetleg két fotel, mert ugye ha az ágy galériás van, akkor ugye lent nincs egyáltalán ülőhely, szóval két fotel kéne. És akkor még valahova egy ruhásszekrény. Szerintem ez a megoldás a legjobb.

De végül is... most ez nyilván attól függ, hogy mekkora ajtóról van szó, de én úgy raknám így képzeletben, hogy az ajtóval szemben rögtön ott van sarokban az ágy. Az ágy mellett egy fotel, vagy ha nem is konkrétan az ágy mellett a fotel, akkor a sarokban, amellett pedig a ruhásszekrény. És annál a falnál, ahol van az ajtó, ott egy komód. Nekem ez a képzeletemben működik. A valóságban pedig kitudja mennyire jó ez így. De ez rengeteg dologtól függ. A gardrób alatt mit értesz? Mert az lehet 100 cm-es, de 150 és 200 is. Nem mindegy mit akarsz. Illetve a komódok közül is vannak olyan változatok, amik nem valami szélesek, de magasabbak.

Amúgy ágynak az ilyen is jó lehet: [link]

Most nem tudom, hogy ez mennyire lehet kényelmes, de megéri lecsekkolni, hátha a sima kihúzhatós kanapénál jobb. Illetve szerintem elég aranyoska, ha vársz vendéget, akkor szimplán visszacsukod, és már is kanapéként funkciónál. Szóval ezenkívül már csak egy gardróbszekrény és egy komód kéne. Lehet egy dohányzóasztal is belefér.

Amúgy meg lehet oldani nyilván, csak a kérdés az, hogy neked mennyire számít a kinézet. Mert azért kell vele ügyeskedni, hogy ne legyen zsúfolt hatás.

2020. dec. 27. 23:12
 5/9 anonim ***** válasza:
86%

Kinyitható kanapéágy, vagy dobogó alá betolható ágy, vagy kinyitható kanapéágy és félgaléria, ami alatt beépített szekrény van és a félgalérián van asztak, fotel, ahol le lehet ülni.

Vannak szekrényágyak is, alul szekrény, felül ágy, de az szerintem robusztus oda.

2020. dec. 27. 23:24
 6/9 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem nem lehetetlen. Minden csak elhatározás, és kreativitás kérdése, na meg persze az, hogy miből dolgozunk. Ha a kérdezőnek csak 12 nm felülete van, akkor abból kell dolgozni.

Gondolkodj fotelágyban.

Mint pl.: [link]

Komód akkor lehetne, ha inkább kicsi. (szerintem)

Ha tetszik, ez (illetve hasonlót):

[link]

Gardróbot házilag:

[link]

Dohányzó asztalnak meg valami könnyen mozgathatót.

például rattant:

Téglalap:

[link]

Kerek:

[link]

Persze van többféle, különböző árakkal:

[link]

Csak mindenből olyat kellene választanod, ami nem foglal sok helyet, vagy valahogy kisebbre "hajtható", illetve kompaktabb.

2020. dec. 27. 23:26
 7/9 anonim ***** válasza:
62%

És vagy az ajtó melletti sarok a háló rész és az ablak előtt van a leülős rész, vagy fordítva.

Gardrób helyett valami kisebb mélységű elemes szekrényből 1,5 méter hosszú befér.

2020. dec. 27. 23:27
 8/9 anonim ***** válasza:
72%

Kicsi nagyon ez a szoba ilyen tervekhez. Igényes szekrényágy lehetne a megoldás, de ami szép, az drága.

Viszont az nem foglal napközben helyet, jobban elférnek a vendégeid, és kényelmesen, kompromisszum nélkül lehet rajta aludni.

2020. dec. 28. 06:19
 9/9 anonim ***** válasza:
37%

A felsorolt bútordarabok alapterülete már eleve kb. 8 nm. És ebben nincs a hozzáférési távolság, ami minimumként kellene, hogy egyáltalán használni lehessen őket. Pl. szekrény ajtó kinyitása, komód fiók kihúzása, ágyhoz is kell legalább két oldalról hozzáférés.

És akkor hol lehet közlekedni...??? Repülgetni lehet max... :))))

2020. dec. 28. 12:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!