Zárt cellás purhab szigetelés megérí?
Padlásra
szigetelés céljától.Van más célja is?
Az az ár függvénye mennyire lenne drága de úgy 10 cm min kellene.
A szórt PUR-hab nagyon megéri-annak,aki eladja!
Nálunk az utcában építkezik két kőgazdag,még azokat sem győzték meg,-pedig ott nem nagyon számít 3~4 milla.
Voltak kint a bemutatóban lefújtak egy 1m2-s sarkot.
Utána pár nappal kérdeztem(volna)az embert,-csak legyintett,és azt mondta:Áhhh hagyjuk...
Nekem megérte.
Egy olyan házat vettem meg kedvező áron, amelynek a födém szigetelését elbaltázták. A különböző pára áteresztő és párazáró fóliák a fa födémen nem voltak jól összedolgozva és az egész lambériás födém átszellőzött a tetőtérben. Több árajánlat alapján kalkuláltam, és amire a fóliákat, a szigetelőanyagot mind megvettem volna, és hozzáadom a munkadíjat, alig került többe a zárt cellás szórt hab. Ez a bolondbiztos verzió. Nem akartam, hogy a kivitelező trehánysága miatt valami megint ne legyen tökéletes. 7 centit kértem, de hol 10, hol 12 centire sikerült. Végül a felhasznált anyag alapján számoltunk el. Talán ha 8 centit kellett kifizetnem.
Összességében nagyon elégedett vagyok vele, már 8 éve. Lépésálló és vízálló. És kiválóan hőszigetel. Nyilván az átszellőzés is megszűnt. Mondjuk egy alkalommal jött be egy kis porhó valahol a kémény mellett, így a vízállóság nem létszükséglet. De nem csak a megszökő hő csökkent le majdnem nullára, hanem a födém belső felületi hőmérséklete is akkora mint a benti levegő. Szóval nem olcsó mulatság, de nagyon jó megoldás. De lehet, hogy a legjobb...
Nem vagyok kőgazdag. De tudok számolni. Nekem megérte!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!