Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Tetőtér beépítésnél hogyan...

Tetőtér beépítésnél hogyan NEM lesz hőhíd az oldalfalon?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem értem. Ugye az a mondás, hogy felfele, a padlás irányába úgy kerülhető el a párásodás problémája, hogy a födém tetejére kerül egy párazáró fólia, amire jön 20 cm szigetelőanyag.

Viszont a sréhen menő oldalfalaknál, ha csak tesz az ember párazárót a szarufák alá, arra maximum 10 cm szigetelőanyag megy a szarufák közé. Ahol meg szarufa van, ott meg ugye nincs szigetelőanyag, csak a fa. Ott miért nincs hőhíd? Miért elég ott feleannyi vagy még kevesebb szigetelés, mint felfele?

2020. dec. 13. 21:50
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A 45 fokos szarufákra még rá kell építeni pluszba minimum 5cm-10cm-es szerkezetet keresztbe szigeteléssel. Tehát, szarufaköz 10-15cm + ráépítés 5-10cm. Összesen minimum 20cm szigetelés.
2020. dec. 13. 21:59
 2/6 A kérdező kommentje:

Oh, ezt még sehol nem olvastam, pedig így logikus. Köszönöm.

Akkor ez a rétegrend jó lehet, belülről kifelé?

-gipszkarton

-párazáró fólia

-10 cm szigeteles (párnafák között)

-hőtükör fólia

-1 mm forgácslap

-10 cm szigeteles (szarufák között)

-cserép

Vagy kell még valami valahova?

2020. dec. 14. 09:32
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez lenne a helyes rétegrend (a klasszikus egyszeresen átszellőztetett):

- gipszkarton

- párazáró fólia

- 10 cm szigetelés (párnafák között)

- 10 cm szigeteles (szarufák között, drótozni szokás Z alakban)

- páraáteresztő tetőfólia

- ellenléc

- tetőléc

- cserépfedés

Régi tetőknél nincs tetőfólia, se ellenléc. Ennek hiánya nyáron érződik, melegebb lesz tőle a tetőtér.

A térdfal mögött pedig így kellene szigetelni (ez valahogy mindig kimarad)

[link]

2020. dec. 14. 10:46
 4/6 A kérdező kommentje:

Értem, így már világos.

A képen, amit linkeltél, a szarufák közti szigetelést lehozza a térdfal mögé. Nem lehetne egyszerűen tovább vezetni a szarufák között, amíg össze nem ér a homlokzati szigeteléssel? Kell így kígyóztatni?

Illetve, a hőtükör fóliát nem tartod hasznos dolognak, azért nem írtad?

Nekem maradt még korábbról, azt szívesen felhasználnám. Hol lenne a legjobb helyen?

2020. dec. 14. 11:48
 5/6 anonim ***** válasza:
Párazáró fóliának szoktak hőtükör fóliát berakni. Én is ilyet rakta, de csak mert nem volt sokkal drágább, mint a sima. ha az lett volna, nem ilyen lett volna. (Nem én válaszoltam korábban)
2020. dec. 14. 12:05
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
3-as tökéltessen leírta. Drótozni csak az üvegszálas szigetelést kell ha nincs rajta kasírozás, kőzetgyapot tábla mehet simán. És a szellőző cserép is fontos ha van ellenléc és tetőfólia. Párazáró Delta reflex ami igazán profi, solflex az elég halványka. 1-es
2020. dec. 14. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!