Tetőtér beépítésnél hogyan NEM lesz hőhíd az oldalfalon?
Egyszerűen nem értem. Ugye az a mondás, hogy felfele, a padlás irányába úgy kerülhető el a párásodás problémája, hogy a födém tetejére kerül egy párazáró fólia, amire jön 20 cm szigetelőanyag.
Viszont a sréhen menő oldalfalaknál, ha csak tesz az ember párazárót a szarufák alá, arra maximum 10 cm szigetelőanyag megy a szarufák közé. Ahol meg szarufa van, ott meg ugye nincs szigetelőanyag, csak a fa. Ott miért nincs hőhíd? Miért elég ott feleannyi vagy még kevesebb szigetelés, mint felfele?
Oh, ezt még sehol nem olvastam, pedig így logikus. Köszönöm.
Akkor ez a rétegrend jó lehet, belülről kifelé?
-gipszkarton
-párazáró fólia
-10 cm szigeteles (párnafák között)
-hőtükör fólia
-1 mm forgácslap
-10 cm szigeteles (szarufák között)
-cserép
Vagy kell még valami valahova?
Ez lenne a helyes rétegrend (a klasszikus egyszeresen átszellőztetett):
- gipszkarton
- párazáró fólia
- 10 cm szigetelés (párnafák között)
- 10 cm szigeteles (szarufák között, drótozni szokás Z alakban)
- páraáteresztő tetőfólia
- ellenléc
- tetőléc
- cserépfedés
Régi tetőknél nincs tetőfólia, se ellenléc. Ennek hiánya nyáron érződik, melegebb lesz tőle a tetőtér.
A térdfal mögött pedig így kellene szigetelni (ez valahogy mindig kimarad)
Értem, így már világos.
A képen, amit linkeltél, a szarufák közti szigetelést lehozza a térdfal mögé. Nem lehetne egyszerűen tovább vezetni a szarufák között, amíg össze nem ér a homlokzati szigeteléssel? Kell így kígyóztatni?
Illetve, a hőtükör fóliát nem tartod hasznos dolognak, azért nem írtad?
Nekem maradt még korábbról, azt szívesen felhasználnám. Hol lenne a legjobb helyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!