Mágnesen vízkezelő a vízkőlerakódás ellen. Vélemények?
Bár én tettem fel a kérdést, hogy a zuhanypanelek fúvókáinak elvízkövesedése ellen létezik-e valamilyen módszer. Közben keresgéltem és rátaláltam erre.
Van-e aki használja, és tud róla véleményt mondani?
Tehát, nem fogja megszüntetni a vízkövet, csak a vízkő kristályszerkezetét módosítja, ami miatt nem fog úgy lerakódni, ahogyan alapból lerakódik.
Nekem ez elég lenne, ha valóban így működik.

Nem ér semmit! Ha működne, akkor mindenki ezt használná. Nekem volt elektromos, aminél a két vezetéket a vízcsőre kellett tekerni, és akkoris vízkövesedett minden.
Vagy vesz az ember rendes hálózati vízlágyítót, vagy takarítja a vízkövet, mert olcsó és tartós megoldás nincs.

Ezt írják:
„A készülékben található különleges kiképzésű és elhelyezkedésű mágnesek polarizálják és ionizálják az átáramló vizet és a benne lévő oldott ásványi anyagokat.”
Ez olyan tudományosan hangzik, de vajon a mágnes milyen hatással van a nem mágnesezhető anyagokra? Semmilyen. Vagy talán a vízben vannak mágnesezhető részecskék?
Én régebben kaptam egy labda alakú mágnest, amit rá lehet húzni a vízcsapra. A csoda nem történt meg, a már rajta levő vízkövet nem távolította el és továbbra is vízkövesedik.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!