Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mennyi rángatást bír el egy...

Mennyi rángatást bír el egy 2,5-es MCU vezeték?

Figyelt kérdés

Sok volt a kanyar, nehezen ment, eléggé meg kellett rángatni. :S

Most picit azon agonizálok, hogy vajon nem sérült e meg bent a csőben a vezeték. El nem szakadt érzésre, de nem tudom mennyit bírnak ezek a kábelek..

Valahol a neten azt olvastam, hogy a réz vezeték szakítószilárdsága 200–250 N/mm2, de olyat is találtam ahol ennél nagyobb értékek is voltak. Szerény számításom alapján a 2,5-es vezetéknek a szigeteléssel együtt akár 100Kg körüli értéket is bírnia kellene.

Azt persze nem tudom, hogy mekkorát bírok rántani, nincs erőmérő műszerem.. :)

Villanyszerelők mennyire szokták rángatni? :)

Szakadt már el valakinél?

#kábel #vezeték #szakítószilárdság #2,5 mcu #rángatni #rántani
2020. dec. 3. 13:59
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyesével nem jó, mert összetekerednek a szálak egymáson a befűzéskor
2020. dec. 4. 14:21
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek.

Kihúztam mindet, egyúttal behúztam egy behúzószalagot. Vettem szilikonzsírt és az összes vezetéket együtt (újakat) egy menetben szépen sikerült behúzni. Így már könnyen ment. :)

Megvizsgáltam a kihúzott szálakat, nem volt rajtuk külsérelmi nyom, csak apró karcok. Végignéztem mindet tolómérővel kb fél méterenként és mindenhol egyforma volt a vastagság, így remélhetőleg nem vékonyodtak el. Talán valami kevésbé fontos feladatra még felhasználom.

(Azért szó szerint nem voltak megrángatva, csak nem jött könnyen, erővel kellett húzni.)

2020. dec. 5. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!