Miért “vibrál” a világítás?
Vettünk egy házat és feltűnt hogy az összes lámpa kicsit vibrál.
Ki cseréltettük az összes vezetéket a főkábel is új de mégis megmaradt ez a jelenség. Nem kapcsolunk be semmilyen extra fogyasztót pl porszívó vagy hegesztő🙂, a hűtő megy de az sem percenként kapcsol.
Ingadozó feszültség?
Talán.
De majd jön valaki aki jobban ért ehhez, nem vagyok szakmabeli, csak ez jutott eszembe.
Csak nálatok ilyen? Mindig vibrál, vagy csak este? Lehet, hogy a hálózati rákötés problémás. Ez a szolgáltató dolga.
Meg kell mérni a bejövő feszültséget analóg múszerrel, regisztrálóssal, azon látszik az ingadozás. Ha a hálózat ilyen, akkor szolgáltató.
A szomszédokat nem kérdeztem.
Azt nem tudom hogy nappal csinalja e mert nappal nem égnek a lámpák 🙂.
Teljesen új minden kábel egészen a villanyoszloptól, kértünk teljesítmény növelést és ezzel járt az új főkábel.
Minden nap vibrál, hétvégén is?
Mennyire vibrál, milyen izzók?
Gondolom 1x32A. Akkor több szomszédnál 3-4 kellene megnézni.
Ez általában nem a házon belüli vezetékezés hibája, hanem valamelyik utcai trafó alállomás kezdi megadni magát, vagy a légvezeték rossz kontaktusa okozza.
Körbe kell kérdezni a szomszédokat, ha náluk is fennáll a probléma akkor jelezni kell a szolgáltatónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!