Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Melyik aljzatkiegyenlítőt...

Melyik aljzatkiegyenlítőt válasszam?

Figyelt kérdés

Lakótelepi lakás. A korábbi járólapot és ragasztót felszedtem, felcsiszoltam.

Kb. 20m2-t szeretnék 1cm vastagságban kiegyenlíteni, amire jönne a járólap. A neten ezeket találtam. Melyik lenne a legjobb választás?

- Baumit Nivello Quattro

- MAPEI Novoplan Maxi

- Henkel Ceresit Padlopon Express CN72

2020. dec. 2. 22:54
 1/6 anonim ***** válasza:
Ezek közül mindegy. Mind jó. Az áruk nem mindegy.
2020. dec. 3. 09:37
 2/6 anonim ***** válasza:
19%
Ha járólap megy rá miért egyenlíted ki? Vegyél jófajta alapozó + ragasztót + burkolat szintező ék.
2020. dec. 3. 11:40
 3/6 A kérdező kommentje:
Azért egyenlítem ki, hogy ne legyen hepehupás a felület. Szeretném, ha a burkolat vízszintes lenne egész szobára/folyosóra nézve is, ehhez szerintem az alapnak is vízszintesnek kell lennie. Nehezebb úgy szintben hozni a járólapokat, hogy az alap hepehupás.
2020. dec. 3. 11:51
 4/6 anonim ***** válasza:
34%
Burkolatot tükörsimára le lehet rakni aljzatkiegyenlítés nélkül is ha a differencia csak 1cm. Azt tudnod kell, nem úgy működik hogy beöntöd és magától teljesen vízszintesre elterül. Mélyalapozó + szöges henger + öles lécre szükséged lesz. Ajzat kiegyenlítőt inkább meleg burkolat alá érdemes tenni. De nem akarlak lebeszélni, te döntésed.
2020. dec. 3. 12:35
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi! Először csinálom a burkolást, ezért muszáj minden lépésben a maximumot kihoznom, mert a hibák összeadódhatnak. Úgy érzem, hogy egy tükörsima felületre jobban tudnék járólapot lerakni. Inkább kiadok pár tízezret aljzatkiegyenlítőre, minthogy fel kelljen szedni a járólapot, mert mégsem lett egyenes.
2020. dec. 3. 12:48
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Amit ki szerettem volna hozni belőle, az önterülővel tükörsima felületet varázsolni sem olyan szimpla feladat. A kérdésedre válaszolva, mindhárom tökéletes.
2020. dec. 3. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!