Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ajtócsere - a felújítás...

Ajtócsere - a felújítás melyik szakaszában?

Figyelt kérdés

Nem tudom most az egész lakást felújítani, de az ajtókat az összeset kicserélem a lakásfelújítási támogtás keretében. Illetve a WC és a fürdőszoba kerül teljes felújításra. Ebben az esetben mi az ideális, ha az ajtó mikor kerül beépítésre WC-ben és a fürdőben?

Nem gond, ha ezzel kezdem, vagy szerencsésebb lenne ezt a legvégére hagynom?

2020. nov. 29. 10:34
 1/6 mindentudó99 ***** válasza:
Ajtócserével kezd . Jól gondoltad
2020. nov. 29. 10:41
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy milyen ajtót szeretnél. Ha "hagyományos" gerébtokos, küszöbbel, akkor akár most, aztán kijavítani, majd szegőlécezni. Ha ezek a dekorfóliás MDF-ből készült blokktokos ajtók, melyek küszöb nélküliek, akkor az aljzatot nyilván közel egy szintre kell hozni, az ajtónál esetedben burkolatváltót tenni, ugyanakkor az ajtót ráérsz a burkolás után, festés vagy akár csak az utolsó festés előtt betenni! Ezeket az ajtókat úgy ideális beépíteni, ha kész van mindenhol a végleges burkolás (aljzaton és falon is), mert arra kell ültetni (legalábbis úgy lesz szép).
2020. nov. 29. 11:28
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A furdo es wc ajto volt az utolso ami bekerult.

Nem kell ra vigyazni,nem serul,nem lesz mocskos a felujitas alatt.

Egy ajto berakasa igazabol nem jar kosszal.

2020. nov. 29. 12:04
 4/6 anonim ***** válasza:
Nálunk a régi ajtókat már a munkálatok elején kiszedték, de csak a vége felé rakták be mindenhova az újakat. Szóval nálunk a fürdőszobának a csempézése már kész volt, mikor bekerült az ajtó. Szerintem úgy a legjobb, mert így legalább nem kockáztatod meg, hogy esetleg megsérül az új, meg persze nem lesz tiszta kosz az egész.
2020. nov. 29. 13:23
 5/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a 2-3-4-es válaszolóknak, igazatok van, teljesen logikus, hogy a végén kell berakni az ajtókat.

Irja a 4-es , hogy már a munkálatok elején kiszedték a régit.

De ki fogja nekem kiszedni a régi ajtót? Mert ugye azt gondoltam,hogy majd mikor hozzák az új ajtókat, akik beépítik, azok szedik ki előtte a régit és szállítják el. (Az ablakcserénél is így volt.)

De akkor most ez nem így lesz, de ki szedi ki és szálltja el a régit?

A burkloló a levert csempével együtt?

2020. nov. 29. 13:48
 6/6 anonim ***** válasza:
Attól függ, ha hívsz külön a bontási munkára valakit, akkor Ő, ha nem, akkor én úgy gondolom megbeszélhető a bontás egy nyílászáróssal is. Elbontják és utána egyből fel is tudnak mérni, hogy mekkora ajtókat kell legyártatni.
2020. nov. 29. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!