Impregnált gipszkartonnal mi a tapasztalatotok?
Egyáltalán nem engedi át, szívja be a nedvességet? Jól tapad rá a glett? Meszelni lehet?
Egy hideg falat akarok belülről hőszigetelni kőzetgyapottal, mert máshogy nem lehet , azért kérdezem. Ha alapvetően fürdőszobába, vizes helyiségekbe tervezték, akkor a hálószobába csak jónak kéne lennie. A réseket gondoltam még sziloplaszttal kinyomni, esetlég még mögé tenni fóliát.
Előre is köszönöm az építőjelegű, segítőkész hozzászólásokat!
Nem a felületén van az impregnálás, hanem anyagában vízfelvételt gátló adalékanyagok vannak.
Előtétfallal tudod szigetelni, ha van rá lehetőséged 10cm-es profil+ 2 réteg karton elforgatva egymáshoz képest. Folyékony fóliát érdemes kenni ahol csempe burkolat lesz. Igen, ugyanúgy tapad a glett és a többi mint a normákra.
Azért gondoltam impregnáltat mert hideg a fal, és félek a páralecsapódástól a szigetelő mögött. Meg egy szinten egyszerűbbnek gondoltam mint a fóliát amit mindenhol le kéne ragasztani tökéletesen elméletileg.
És ha meg van a fal, simán telibe lehet glettelni, utána meg meszelni?
A többi fal is meszelt, ezért szeretném azt is azzal.
A normál gipszkarton párakiegyenlítő tulajdonsággal rendelkezik. Ha sok magába szívja, utána meg kiengedi. Ha impregnáltat teszel akkor kevésbé szívja magába a nedvességet. Azt kell meghatároznod hogy a fal mennyire nedves. Ha nagyon nedves, akkor kell valamilyen átszellőzési lehetőség az előtétfal és a ház fala között. Ha száraz akkor hagyj 5cm távolságot a szerkezet belső fele és a fal között.
Csak száraz falnál érdemes párazáró fóliát tenni.
De ezt így távolból nehéz meghatározni mi az optimális. Meszelés részét nem tudom. Eddig csak diszperzióssal festettem kartont.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!