Miért írják a wc-nél, hogy csak csavarozva lehet rögzíteni? Mi van, ha ragasztjuk?
10: Én hetekig nyomoztam az oka után, és ez derült ki.
Nem tudták az emberek megmondani, és sokak meggyőződése a megkérdezettek közül ugyanez, mint a tied.
Legtöbben állították, hogy a kettőnek nincs köze egymáshoz, azonban NEM TUDTÁK AZ OKÁT.
De a jelenség mégis fennállt, én pedig mindenáron ki akartam nyomozni az okot, hogy kiküszöböljem.
Semmi kedvem 2hetente vagy 5 évente lakásonként minden elromolható dolgot cserélni, cseréltetni, mert több lakásunk van, és pusztán ettől már aludni nem marad időm, hogy csak javíttatok, karbantartok.
Az egyetlen magyarázat, amit végül kiderítettem, az, amit már írtam.
Azóta semmit nem ragasztunk, mindent agyári utasítás szerint teszünk fel, és nem is volt semmi gond.
Erről a tapasztalatról tudok beszámolni.
A ragasztás az egy megúszós rögzítési módnak bizonyult, nem az van a mellékelt utasításokban.
11: Házról nincsen tapasztalatom, de 120 éves társasházakban voltak és vannak lakásaink. Leghosszabb ideig 1949-2017-ig volt birtokunkban egy lakás, ugyanaz a WC-csésze volt benne végig, semmi baja nem esett - menet közben kiépült mellé egy másik fürdőszoba, de a régit nem kellett cserélni. (A parkettája és a nyílászárók is eredeti műemlékvédettek, 120 évesek.)
A többi lakásban sem volt soha WC-csészecsere, beköltözéskor is a régit hagytuk, tehát sose tettünk bele újat, de csak 15-20 évig laktuk mindet, így nem tudom, mennyi időtartama van azoknak a kellékeknek.
Csak nálam, ahonnan most írok, repedt meg minden, a nyomozást az okok után egy WC-tartály miatt tettem tavalyelőtt, akkor derült fény rá, korábban nem.
Nekem az a véleményem, hogy csavarozással csak feszültséget viszünk bele, hiszen csak két ponton van lehuzatva a csésze. Ami amúgy egy kisebb ütésre is eltörik. Eleve járólapra van lerakva, általában nem is egyre ilyenkor, így kizárt a tökéletes sík alap. Ezen felül a WC alja sem biztos, hogy sík, tehát nagy eséjjel billegni is fog, és nem egyenletesen veszi fel ezáltal a terhelést, tehát csak idő kérdése mikor reped ha nagymértékü az eltérés. Ezzel szemben egy ragasztás meg szépen kitölti az egyenetlenségeket, ezáltal teljes felületen át tudja adni a személy súlyát a padlónak.
Üdv: 3-as
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!