Miért írják a wc-nél, hogy csak csavarozva lehet rögzíteni? Mi van, ha ragasztjuk?
Szia, WC-tartállyal kapcsolatban vagyok ezen túl.
Azért, mert úgy van kitalálva, tervezve, hogy csavarozva legyen. Ez a rendeltetésszerű használat.
Van a tárgyakban egy bizonyos anyagfeszültség, ami teljesen más, ha ragasztod, mintha csavarozod. Rá is ülsz, akkor az komoly súly, megrepedhet, hamarabb kell cserélni, mint indokolt volna, megrövidül az élettartama, gondod lesz vele.
Régebben híg cementtel vagy csemperagasztóval rögzítették a csészéket, ami után gyakorlatilag törés nélkül felszedhetetlen volt és ott előfordulhatott anyagfeszültség.
A hármas válaszoló által írt rugalmas ragasztás, minden szempontból megfelelő.
6: Nekem is működött évekig, de az élettartama 6-8 évtized vagy még több is lehet, ragasztva előbb megrepedhet, pár év után még mindig jócskán idő előtt van.
4-es voltam.
Nem mondod komolyan, hogy egy flexibilis ragasztás/szigetelés miatt hamarabb megreped, mintha fixen van rögzítve 2db 10 cm-es csavarral!
Bármit mondhat, hogy felborul, elmozdul, de hogy megreped a ragasztás miatt, az fizikai képtelenség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!