Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Miért írják a wc-nél, hogy...

Miért írják a wc-nél, hogy csak csavarozva lehet rögzíteni? Mi van, ha ragasztjuk?

Figyelt kérdés
2020. nov. 13. 22:13
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
30%
Peldaul felborul, vagy siman csak kimozdul ha feloldalasan ul ra valaki, a lefolyo-csatlakozas ettol szetcsuszik, aztan nezhetsz amikor lehuzod...
2020. nov. 13. 22:42
 2/18 A kérdező kommentje:
Ez oké, de nem mindegyiknél van ez kikötve. Pl. ugyanolyan álló, ugyanolyan kifolyással, aztán az egyiket nem érdekli a másik meg capslock-al kiírja, hogy le ne ragaszd!!!!
2020. nov. 13. 22:45
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Én nem csavaroztam, hanem F.B.S-el ragasztottam le, és meg sem mozdult. Ez annyira erős ragasztósziló, hogy többszáz literes akvariumokat készítenek vele. Ha mégis fel kell szedni, akkor meg szikével alá lehet vágni.
2020. nov. 13. 23:23
 4/18 anonim ***** válasza:
13%

Szia, WC-tartállyal kapcsolatban vagyok ezen túl.

Azért, mert úgy van kitalálva, tervezve, hogy csavarozva legyen. Ez a rendeltetésszerű használat.

Van a tárgyakban egy bizonyos anyagfeszültség, ami teljesen más, ha ragasztod, mintha csavarozod. Rá is ülsz, akkor az komoly súly, megrepedhet, hamarabb kell cserélni, mint indokolt volna, megrövidül az élettartama, gondod lesz vele.

2020. nov. 14. 06:49
 5/18 anonim ***** válasza:
93%

Régebben híg cementtel vagy csemperagasztóval rögzítették a csészéket, ami után gyakorlatilag törés nélkül felszedhetetlen volt és ott előfordulhatott anyagfeszültség.

A hármas válaszoló által írt rugalmas ragasztás, minden szempontból megfelelő.

2020. nov. 14. 07:04
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is csak ragasztva van, ahogy a 3-as is írta, mivel az előző vécé csavarjai úgy bele voltak rohadva, hogy flexszel kellett elvágni. Így nincs hova csavarozni, maradt a ragasztás, ami kiválóan működik évek óta, pedig van 120 kg-s családtag is.
2020. nov. 14. 07:31
 7/18 anonim ***** válasza:
50%
Biztos fali klotyó.
2020. nov. 14. 10:26
 8/18 A kérdező kommentje:
7-es, nem, álló, ahogy írtam is.
2020. nov. 14. 11:35
 9/18 anonim ***** válasza:
0%

6: Nekem is működött évekig, de az élettartama 6-8 évtized vagy még több is lehet, ragasztva előbb megrepedhet, pár év után még mindig jócskán idő előtt van.

4-es voltam.

2020. nov. 14. 15:11
 10/18 anonim ***** válasza:

Nem mondod komolyan, hogy egy flexibilis ragasztás/szigetelés miatt hamarabb megreped, mintha fixen van rögzítve 2db 10 cm-es csavarral!

Bármit mondhat, hogy felborul, elmozdul, de hogy megreped a ragasztás miatt, az fizikai képtelenség!

2020. nov. 14. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!