Mik a lakásfelújítás menetének praktikus sorrendje?
Másik lakásba költözünk, amit fel kell újítani. Nyílászárókat nem kell cserélni. Úgy terveztem, hogy festetek és parkettáztatok, aztán beköltözöm, mivel csak 2 hetet fog üresen állni a lakás. Aztán mikor már ott lakom, jönne a konyha és a fürdőszoba felújítása. Viszont ez sok porral, koszolással jár. De ha a két utóbbival kezdem, akkor beköltözés után nehéz lesz kiüríteni a helységeket a festéshez és a parkettázáshoz.
Segítenétek, hogy lenne ésszerű leginkább a kivitelezés? Köszönöm szépen előre is!
Mi is bent laktunk. Konyha fürdő használható volt.
Nálunk a szobák lettek először+ előszoba villany). Így készlett a villany, festés, és lehetett rendbe pakolni,volt hely.
Késöbb, nyáron jött a fürdő, mikor a gyerkőcök nyaraltak, csak én voltam itthon. A csészét minden nap beállították, hogy használni lehessen. Valamint csempe alatt vízzáró réteg. Szóval itt mindennek száradnia kell a köv réteg felrakásához. Így télen nem túl jó.
Következő évben konyha.
Hú, hát nálunk volt minden és a lakásban laktunk, nem tudtunk pár hétre elköltözni. Betonozás, falbontás, álmennyezet építés, nyílászáró csere, csiszolás, festés.
Amikor nem volt mellékhelyiség, akkor a szomszéd asszonyhoz jártunk át elintézni folyó ügyeinket és zuhanyozni. Meg reggel a kis mobil gáztűzhelyen főztük a kotyogós kávét.
Egy katasztrófa volt az egész. Inkább reggeltől estig a munkahelyemen voltam, mivel segíteni nem nagyon tudtam, cserébe mindenen vastagon állt a por (hiába fóliáztuk le az adott helyiséget).
Szerintem, ha megoldható, költözz el arra a két hétre, mert egy ilyen felújitás komolyan próbára teszi az embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!