Túl nagyra sikeredett az ajtónyílás, mi a teendő?
Meglévő dupla ajtót "falaztam" be gipszkartonnal, 5x10-es pallókra, és már magam se tudom hogy, de valahogy elmértem a dolgot, és mindkét oldalt kb 3-3 centi hézag van. Én ezt 1-1-re akartam dehát nem jött össze.
Ilyenkor mit érdemes csinálni?
Jelen esetben az egyik oldalt tégla van, a másikon ugye a csupasz palló. Kifújhatnám majd purhabbal, de nagyon soknak tűnik az a 3 centi csak purhabból.
Kiékeled a tokot úgy hogy vízben/függőben legyen,fogod becsavarozod a tokot 4-6db tokrögzítővel (te látod hogy hogy fog a falban) olyan 120mm-es megteszi, felakasztod a szárnyat kipróbálod jól működik-e (de nem csapkodva, csak óvatosan)ha jó fogod becsukod kilincsre,de előtte belülről teszel 4cm széles 1cm vastag szegőlécet (Ha fa szegezőpisztollyal,ha műanyag ragaszd) kívülről kifújod a habbal, de óvatosan ne túlozd el mert megroppanthatja a tokot, emiatt is kell becsukni/kicsavarozni, ha megkötött kívül levágod a fölöst kívülről is körbe 4-es szegő és annyi.
Ez az egyszerűbb.
A bonyolultabb ha vakolsz, vagy teszel még a kartonhoz, és utána csinálod a fentebb írt műveletet, csak keskenyebb szegővel.
Sokan kihagyják a csavart, amivel nincs addig baj ameddig a fal nem gyengül el, de kell, ha a kilincsre rácsimpaszkodik egy gyerek mikor sarokra van nyitva az ajtó, kiszakadhat és könnyen agyoncsaphatja, vagy ha nekidőlsz kieshetsz ajtóstól. Bár láttam olyan ablakot ami nem volt kicsavarozva, becsapta a szél kiszakadt és leesett a 3.-ról, mázlijuk volt hogy nem volt lenn alatta senki.
Ezen felül ha nem csavarozod ki nem tudod kipróbálni sem, és csak a vakszerencsében bízhatsz hogy jó-e.
Na közben úgy oldottam meg hogy a pallós oldalra felcsavaroztam egy lécet, és onnantól kezdve simán ment minden. A kilincs oldalon a zár "lemez" alatt fúrtam be két tokrögzítőt (tehát rejtve van), a másik oldalt nem szarakodtam, süllyesztve belülről kifelé a zsanéroknál 1-1 tokrögzítő. Nem fog az engem zavarni, főleg akkor ha már le lesz festve az egész.
Még körülette vissza kell javítani a vakolatot, meg ugye a kartont is le kell glettelni, aztán kész lesz. De már most is örülök hogy megvan az ajtó és tökéletesen működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!