Új faablakot hogyan kell kezelnünk, hogy minél tovább éljen, mi a teendő még vele?
Figyelt kérdés
Ablakos készítette és lekente még egy gombaölős védőréteggel, de mondta, hogy még le kell festenünk, mert úgy nyersen nem maradhat, de lazúr nem jó rá szerinte, hanem a zománcfesték. Vettünk selyemfényűt, elvileg jó az időjárás viszontagságaira, de aztán utánaolvastam, hogy a faablakokat minden évben kenni kell, meg kiszívja a nap. Tényleg így van? Én nem is tudtam, hogy mivel jár egy faablalk, eddig csak a csúnya műanyag ablakok voltak. Annyit tudtam, hogy biztos nem akarok műanyag ablakot, de ha belegondolok lehet jobb lett volna, mert minden évben kenegetni ezeket az óriási ablakokat nem lesz nagy élmény.2020. júl. 10. 12:01
1/3 anonim válasza:
Dehogy kell minden évben kenni. Az ablakos miért nem csinálta meg a végleges felületkezelést? Sokkal szebben és tartósabban le lehet festeni az ablakot a műhelyben, mint házilag otthon kisecsettel.
3/3 anonim válasza:
Nem kell évente újrafesteni, állapottól függően kb. ötévente érdemes. Ha elkezd peregni a festék, le kell kaparni (szükség szerint hőlégfúvóval fellazítva), aztán szakszerű olajozás és alapozás után mehet rá a friss réteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!