Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Egypólusú kapcsoló bekötése...

Egypólusú kapcsoló bekötése kocsibeállóhoz?

Figyelt kérdés

Sziasztok a következőben kérném a segítségeteket:

Építettünk egy nyitott kocsibeállót, ahova kivezettem egy 3 eres kábelen az áramot (0, föld, fázis) ehhez vettem a következő dugalj+kapcsoló kombót, szétszerelve látjátok (a dugalj kinti konnektorként funkcionálna a kapcsoló pedig a kocsibeálló lámpáját kapcsolná):

[link]

Sajnos csak itthon kibontva jöttem rá, hogy ez egy egypólusu kapcsoló (kültériként ajánlották a boltba, IP44, van csapó fedél a dugalj fölött, van gumi szigetelés körbe...stb) a neten pedig mindenhol azt írják, hogy az ilyen egypólusú kapcsoló beltérre való, kocsibeállóba kétpólusú kellene...

Így a következők lennének a kérdéseim:

1. A kocsibeállóban esőtől védett helyen lenne ez felszerelve, így probléma szerintetek, hogy ez a kapcsoló csak a fázist tudja megszakítani? Miért mondják azt, hogy ide 2 pólusu kapcsoló kéne?

2. Az alsó konnektor rész bal alsó sarkában mire való az a gyárilag beépített földelő csavar? Kell ide bekötnöm valamit? (a vezetékem alulról csatlakozna be a dugaljba ahonnan bekötném a 3 kábelt 0/fázis/föld a konnektor középső 3 csatlakozójába - nem értem mire kellene sarokban az a kis földelő csavar)

3. Kiegészítés, hogy a fázist és a 0-t elágaztatnám a konnektor fölötti részen és egy 0 és egy fázis menne tovább a kapcsoló felé, itt a fázis bemenne a kapcsolóba, fölülről pedig a lámpa fázisa érkezne a kapcsolóba, a kapcsoló mögött pedig összekötném az elágaztatott 0-t és a lámpa 0-ját. Ez rendben van egy szerintetek?

4.Szükséges a földkábeleket is elágaztatnom és összekötnöm a lámpával a kapcsoló mögött a 0-hoz hasonlóan?

5.A boltban nem tudták megmondani (a kapcsolóra semmi sincs írva), de jól látom, hogy ez egy egypólusú kapcsoló igaz?

Köszönöm előre is a segítséget!

#kapcsoló #egy pólusú #dugalj bekötés
2020. szept. 6. 23:12
 1/2 anonim ***** válasza:

1. Külső térre 2 pólusú kellene.

2. A szabadon lógó ereket lehet oda kötni.

3. A kapcsolóban kicsi a hely, nem biztos, hogy elfér a kötés rendesen.Inkább használj kötődobozt, ott minden kötés elfér.

4. nem értem.

5. Váltónak nézem, 3 bekötési és fémes pont látszik. (a negyedik nem) van rajta szám -101, 102 stb. ez jelzí a típust. 101 az egypólusú.

2020. szept. 7. 06:31
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! :)
2020. szept. 8. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!