Felújítás előtt vagyok. Falat kell kivennem és útban van egy alternatív kapcsoló. Meg feleslegessé is vált. Hogyan tudom kiiktatni, hogy csak a másik kapcsoló legyen csak? 3 vezetéket látok a kapcsolóba. Köszönöm.
Csak a kapcsoló van útban? A kapcsoló feletti kötődoboz az hogyhogy megmarad, hogy lesz kivéve ez a fal, hogy az ott megtud maradni?
Ha megmarad, akkor az a legegyszerűbb módszer, amit előttem leírtak. Ez a kapcsoló, amit megszűntetnél vagy fázist kap vagy a lámpaszálat. Ezt nem lehet megmondani látatlanban. A másik két vezeték az a lengőszál hol az egyiken, hol a másikon van fázis, ha a kapcsolón kapcsolsz egyet. Ezért kell a fázist avagy a lámpaszálat összekötnöd, az egyik lengőszállal, a másik lengőszálat pedig leszigetelni, mert arra is kerülhet akár fázis a kapcsoló másik állásában. Ha később ez a doboz is megszűnik, az már nehezebb történet, mert nyilvánvalóan ebben a kötődobozban nem csak a kapcsoló vezetékei vannak, ezért nem szokás kötődobozt beépíteni, így ehhez már jobb ha hívsz majd egy villanyszerelőt. Egyébként a kőművesek zöme úgy szokta bontani azokat a falakat, amin van szerelvény, hogy hagyja lógni a szerelvényeket. Bent marad a dobozban, körbevési a szerelvénydobozt és a csöveket is, ezt rendbetenni meg majd a villanyszerelő dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!