Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Felújítás előtt vagyok. Falat...

Felújítás előtt vagyok. Falat kell kivennem és útban van egy alternatív kapcsoló. Meg feleslegessé is vált. Hogyan tudom kiiktatni, hogy csak a másik kapcsoló legyen csak? 3 vezetéket látok a kapcsolóba. Köszönöm.

Figyelt kérdés
A kapcsoló felett van szerelő doboz az marad a felújításkor.
2020. júl. 11. 22:27
 1/4 anonim ***** válasza:
53%
Árammentesíted a lakást (minden biztosítékot lekapcsolsz), a szerelődoboz tetejét leveszed, ott bontod a kapcsoló kötését, a kapcsoló tetejét leveszed és bontod ott is a kötést, kihúzod a kábelt a kábelcsatornából, visszateszed a szerelődoboz tetejét, visszakapcsolod az áramot.
2020. júl. 11. 23:24
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
1-es válaszhoz pluszban: a szerelődobozban 3-ból 2-t össze kell permanens kötni. (konyhanyelven: a kapcsolók 2 vezetékkel vannak összekötve a 3. pedig vagy a fogyasztóhoz megy vagy a fázis - ezt a 3.-at kell összekötni az első 2 valamelyikével).
2020. júl. 12. 06:44
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Csak a kapcsoló van útban? A kapcsoló feletti kötődoboz az hogyhogy megmarad, hogy lesz kivéve ez a fal, hogy az ott megtud maradni?

Ha megmarad, akkor az a legegyszerűbb módszer, amit előttem leírtak. Ez a kapcsoló, amit megszűntetnél vagy fázist kap vagy a lámpaszálat. Ezt nem lehet megmondani látatlanban. A másik két vezeték az a lengőszál hol az egyiken, hol a másikon van fázis, ha a kapcsolón kapcsolsz egyet. Ezért kell a fázist avagy a lámpaszálat összekötnöd, az egyik lengőszállal, a másik lengőszálat pedig leszigetelni, mert arra is kerülhet akár fázis a kapcsoló másik állásában. Ha később ez a doboz is megszűnik, az már nehezebb történet, mert nyilvánvalóan ebben a kötődobozban nem csak a kapcsoló vezetékei vannak, ezért nem szokás kötődobozt beépíteni, így ehhez már jobb ha hívsz majd egy villanyszerelőt. Egyébként a kőművesek zöme úgy szokta bontani azokat a falakat, amin van szerelvény, hogy hagyja lógni a szerelvényeket. Bent marad a dobozban, körbevési a szerelvénydobozt és a csöveket is, ezt rendbetenni meg majd a villanyszerelő dolga.

2020. júl. 12. 07:22
 4/4 A kérdező kommentje:
ott pont! sikerült! nem falat veszek ki, hülyeséget írtam, hanem ajtót vágok. ma kikötöttem, és ahogy írtátok megcsináltam, holnap veszek wago-t és összekötöm a szerelődobozban. az nem lesz megszüntetve. köszönöm a segítséget, így sikerült megoldani!!!
2020. júl. 12. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!