Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Lehet buta kérdés, de egy...

Lehet buta kérdés, de egy 1940-ben épült házat megéri venni és azt felújíttatni, hozzáépíteni?

Figyelt kérdés
Olyan rég volt már 1940... Ki tudja, mi lapul a falak között..

2020. aug. 21. 19:42
1 2
 1/13 mindentudó99 ***** válasza:
86%
Mindent fel lehet újítani csak kérdés megéri e. Én egy romhalmaznak tünő 40 m2 es vájog viskót is ujjá varázsoltam. Még így is nagysàgrendekkel olcsóbb vokt mint ugyanekkorát építeni. Toldtam is hozzá. Szuper lett.
2020. aug. 21. 19:53
 2/13 anonim ***** válasza:
22%
én nem mernék bele vágni, de tény hogy jó dolgokat lehet kihozzni belölük
2020. aug. 21. 20:02
 3/13 anonim ***** válasza:
66%

A falazat alatti vízszigetelés már biztosan elpárolgott a 80 év alatt.

Szóval azzal számolj, hogy valószínűleg vegyi vagy mechanikai szigetelést kell majd alkalmazni.

Nemrég csináltunk egy 1930-ban épült tégla házat, 18 millióért vették, 20 millió ment el a felújítására.

2020. aug. 21. 20:03
 4/13 anonim ***** válasza:
58%

Annak idején még nem spórolták/lopták ki az anyagot az épületekből, mint manapság a frissen átadott szemét lakásoknál.

Egy réginél az ember eleve belekalkulálja, hogy kell majd rá költeni, és ennek megfelelően lealkudja.

Az újakat meg megveszi méregdrágán és fogalma sincsen, hogy mennyit is kell majd rákölteni.

2020. aug. 21. 20:35
 5/13 anonim ***** válasza:
73%

A konkrét házat látva lehet erre csak mondani valamit.

Felújítani azért éri meg elsősorban, mert sokat lehet trükközni a pénzügyekkel. Nulláról felépíteni valamit csak számlával, papírozva, szervek felé elszámolva lehet, szakemberek által kivitelezve.

Egy felújításban sokkal többet lehet trükközni a számla nélküli munkákkal, saját tákolással, kalákában haverokkal összedolgozással meg ilyenekkel

2020. aug. 21. 20:46
 6/13 anonim ***** válasza:
70%

80-100 éves házakat is érdemes,ha az jó helyen van .

Már a telek is érték lehet,a bekötött közművekkel.

2020. aug. 21. 21:17
 7/13 anonim ***** válasza:
5%
Ha valami ócska parasztház akkor biztos nem éri meg.
2020. aug. 21. 21:25
 8/13 anonim ***** válasza:
Ezt így szerintem nem lehet megmondani. Ezt látni kell, tudni, hogy melyik konkrét házról van szó. Van, amelyiket megéri, de van, amilyeket nem. Meg nagyon függ, hogy most milyen állapotú a ház, hogy még is mennyibe kerülne a felújítás. Egy bizonyos ár után érdemesebb inkább másik házat venni. Meg attól is függ, hogy hol van a ház, milyen maga a ház elrendezése, mennyire megoldható a hozzáépítés, stb. Ha az embernek van pénze, ideje, és energiája, akkor megéri belekezdeni. Már akinek. Van akinek egy teljesen felújítandó ház ingyen se kéne, de van, akinek ezek megérik. Szóval kinek mi.
2020. aug. 21. 22:10
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Tégla masszív ház, de statikus majd többet tudna mondani róla, ha látná.
2020. aug. 22. 13:21
 10/13 anonim ***** válasza:
Ha teszel fel ide pár képet, ingyen is tudunk páran segíteni.
2020. aug. 22. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!