Hogyan oldjam meg a homlokzatfestést?
Figyelt kérdés
Vettünk egy pince-présházat, a présház lapostetős. Korábban beázott, de már kijavították, minimális beázás csak a kémény mellett van, azt kijavítjuk. De a vízelvezetés fura egy kicsit,nincsen körben csatorna,hanem a tető valahogyan befelé-oldalt van lejtetve, és egy lefolyón keresztül távozik az esővíz egy csiszternába, az épülettől távolabb. (tetőterasz van)Ennek ellenére, vagy talán a korábbiak miatt a ház falán végig leázásnyomok vannak,a vakolat ezeken a helyeken fellazult, olyan, mint mikor salétromos a fal.Meszelve van, a mész is le van kopva, látszik, hogy az ázás koptatta meg.Egyszerű homlokzatot szeretnék. A hőszigetelés-nemesvakolat nem gondolom, hogy jó ötlet, mert ha mégis van valamiféle ázás, az majd befolyik a rétegek közé és penészedni fog.Mostanában voltak nagy esők, de nem láttam új ázásnyomokat.A fehér meszelés se nagyon jó ötlet, mert nem hiszem, hogy eltakarja majd ezeket a csúnyaságokat, meg amúgy is nagyon direkt, én leginkább szeretném majd befuttatni vadszőlővel, de az évekig tart.Van-e valami jó ötletetek, mi legyen ezzel a homlokzattal?2020. aug. 16. 11:08
1/1 anonim válasza:
Nem tudom mennyire csúnyák azok a csúnyaságok, de a 3-szoros meszelés meglepően sok dolgot el tud tüntetni. Ha mégsem így gondolod, akkor esetleg egy dörzsölt kőporos vakolat segíthet: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!