Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Fürdőfelújítás során új...

Fürdőfelújítás során új villanybojler telepítése a fürdőben vagy inkább a melette lévő kamrában javasolt?

Figyelt kérdés

Fürdőszoba felújítás során felvetődött a kérdés, hogy hova építsük ki a villanybojlert. Eddig átfolyós gázos vízmelegítőnk volt, de sajnos le kellett szereltetnem, mert nem lett felújítatva a kéményrendszer. Így viszont bojlert kell vennem, ezt a típust viszont nem ismerem. A vízszerelő és a fürdőszoba szaküzletben az eladó, és még néhányan azt tanácsolták ne tegyem a fürdőbe, inkább a kamrában csúnyálkodjon, ahol nem látszik.

A villanyszerelő azt mondja, hogy a kád fölé, a téglafalra erősítsem fel, mert csöpög(ezt én se értettem), és hova eresztem le, ha baj van vele, vagy vízkőtlenítik, stb?

Ha a kád fölé teszem, a szép új csempét félig takarja, és fúrni is kell bele.

A fürdő 4 m2, a kamra 2 M2, a fal csak a kádnál van téglából, a többi 8 cm vastag gipsz válaszfal.

2020. aug. 8. 22:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos elkell keserítselek ez nem vezet vissza semmit sehova😹😹
2020. aug. 9. 06:09
 12/14 anonim ***** válasza:
70%
Érdekes, hogy a villanyszerelő ajánlotta a legnagyobb marhaságot. Tudnia kellene, hogy a kádtól 60cm vonalon belül Tilos 230V os berendezést elhelyezni! Alap dolog a szabvány betartása! Régen is és ma is így van. Csak ezt ne tedd. Megjegyzem, hogy alakíttasd ki és nézesd át az EPH hálózatot, mert nemcsak kötelező, de jelen esetben életet is ment. A bojlernek saját kismegszakító és FI relé.
2020. aug. 9. 07:32
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, a kamrában építettük ki a bojler helyét, mellette van a fürdőszoba, és a konyhai mosogató. Így közel van a vizesblokk.
2020. szept. 5. 16:37
 14/14 A kérdező kommentje:
Én sem értettem a villanyszerelő miért a kád fölé javasolta 🤔 a fi relé ki lett építve a bojlerhez.
2020. szept. 5. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!