Régi fém vízvezetékcsövek tartalmaznak ólmot, ólombetétet?
Figyelt kérdés
Ha elkezdett rozsdálni, vakolat leverés után vettem észre, mindenképp érdemes kicserélni nemde? Át fog lyukadni, és a frissen felújított fürdőt lehet szétverni ismét...
Kérdés, tartalmaznak a 30 éves fémcsövek ólmot?
Mennyi ezeknek az élettartamuk? Biztos hogy már elavult és nem bír ki még 10-15 évet... vagy többet.
2020. aug. 5. 07:55
1/7 anonim válasza:
Ha 30 évesek, akkor acélcsövek valamilyen korróziógátló bevonattal. Ha kívül sérült, az nem igazán gond, mert belülről kifelé szokott kilyukadni, különösen ha hegesztett cső (hosszanti varrattal, mint a lakótelepi házakban volt szokásban).
2/7 A kérdező kommentje:
De nem megérné azt a párezer forintot kicserélni ötrétegűre, ha alápincézett a ház, és a fürdő / wc úgyis szét van már verve tégláig?
2020. aug. 5. 14:59
3/7 anonim válasza:
Ha itt a lehetőség,cseréld újra .Az ólom csövek 100 évet is kibirnak. A fém csövek,ha mindig van bennük víz,akkor kívűlről lyukadnak,hisz belülről nem tudnak oxidálódni.
4/7 mindentudó99 válasza:
Ha rozsdás akkor nem ólom. Igen mindenképp most cseréld ki. Az ötrétegű cső filléres dolog.
5/7 anonim válasza:
Én is azt mondom cseréld ki ha már ki van bontva. Kibíhat még jó pár évet,vagy nem.Én láttam már pár öreg vízvezetéket belülről. Nem fontos az ötrétegű,kpe,polipropén is szóba jöhet,ami még olcsóbb
6/7 anonim válasza:
Kb. 50 év a vas szerelvényeknek az élettartama. Ha most van rá lehetőség, cseréld ki.
7/7 anonim válasza:
igen,kb annyi,de üzemikonyhán cserélni kellett 20 év után. Sok függ a körülményektől. Lehet 5 év után ki kell bontani ha beépíti. Szóval csere
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!